Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Lengva, paprasta, gardu

2012-06-05
Paskelbk savo straipsnį

„Grill garvežiai“ – tai prekinis ženklas, kuriuo nuo 2006 m. yra ženklinami įmonės Roberto Melėno įmonės „Atlantika“ gaminami griliai, kepsninės, kepimo krosnys, rūkyklos. Šių gaminių iniciatorius ir autorius yra Robertas Melėnas. Anot autoriaus, šiuos grilius geriausia išbandyti pačiam. Tik paragavus ant „Grill garvežio“ paruošto maisto, taps aišku, kuo tokio tipo kepsninė-rūkykla skiriasi nuo kitų maistui lauke kepti skirtų gaminių.
Būtent dėl to šiuos „Grill garvežius“ vertina ne tik mėgėjai, bet ir profesionalūs virtuvės šefai tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse.

„Grill garvežių“ gamybai naudojamos žmogaus sveikatai nekenksmingos šilumą kaupiančios medžiagos, tokios, kaip šamotas, granitinė lava, pemza, kurios garantuoja greitą ir tolygų kepimą. Grilis kūrenamas lapuočių malkomis. Įkaitus granitinei lavai, kepimo zonoje pasiekiama 400 °C temperatūra, kuri išsilaiko iki 2 val. Norint išlaikyti temperatūrą ilgiau, tereikia į pakurą įdėti keletą malkų. Tai vis kartojant kepimo laikas gali būti neribotas.
„Grill garvežyje“ aukštoje temperatūroje greitai ir paprastai ant grotelių iškepsite tobulus jautienos, kiaulienos ar kitos mėsos kepsnius, daržoves, vaisius. „Grill garvežys“ gerai sulaiko kaitrą ir drėgnumą, todėl mėsa neišsausėja. Vištiena, aviena, jautiena ir daržovės bus natūraliai skanesnės, nes viduje išliks sultys ir skonis dėl pakankamai trumpo (5-10 minučių) kepimo laiko.

„Grill garvežio“ kamine yra galimybė karštuoju būdu rūkyti žuvį, vištieną, kiaulieną, sūrius. Karštį sulaikanti granitinė lava leidžia tiksliai kontroliuoti netgi žemą temperatūrą. Kontroliuojama 60–90° C temperatūra padeda puikiai išrūkyti paukštieną, avieną, kumpį, šonkaulius ar kitus pjausnius, suteikdama jiems aromatingą medžio dūmo skonį.

Temperatūrą galima stebėti griliaus kamine ir ant kepimo dangčio įmontuotuose termometruose ir ją reguliuoti oro sklendėmis. Dviem sklendėmis galite sumažinti karštį iki žemesnės temperatūros ir kepti kitus produktus.

Naudodami kepimo plokštę iš talko ir magnezito mineralo, galėsite kepti picą, maltos mėsos gaminius, blynus, kiaušinius. Galėsite gaminti tortilijas, kebabus.

Visi Roberto Melėno sukurti gaminiai ženklinami registruotu prekiniu ženklu – autorystę patvirtinančiu herbu, kuris yra tapęs patikimumo bei kokybės garantu.

Platesnė informacija:
Robertas Melėnas, Beržų g. 44, Panevėžys, mob. tel. 8 687 30068
el.p. grillgarveziai@omnitel.lt
www.bbqlocomotive.lt