Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Ledų rojus (įvairenybės)

2009-01-25
Paskelbk savo straipsnį

Beveik visi Meksikos miestelio Tocumbo gyventojai užsiima ledų gamyba. Miestelio meras paskaičiavo, kad ledų versle triūsia apie 90 procentų šeimų. Vieni juos gamina, kiti užsiima ledų gamybos įrenginių platinimu, treti šiuos gardumynus pardavinėja.

Tūkstančiai rūšių, įvairiausi skoniai – tiesiog rojus šio deserto mėgėjams. Tocumbo miestelis – „Michoacan“ ledų namai, kurie pavadinti regiono, kuriam priklauso miestelis, vardu. Gatvėse besidriekiantys šaldytuvai su įvairių skonių ledais bei daugybė žmonių, besimėgaujančių šiuo gardėsiu, – įprastas vaizdas. Šios firmos ledai, pasižymintys savotišku skoniu bei konsistencija, pardavinėjami šimtuose ledainių nuo Portlendo (JAV) iki Gvatemalos.

Galima sakyti, jog sėkmingai pardavinėjami ledai išgelbėjo šį miestelį, nes visai neseniai vienintelė alternatyva miestelio gyventojams buvo emigracija į JAV. Tiesa, dėl emigrantų šių ledų pardavimai gerokai išaugo, nes migruodami į JAV, meksikiečiai atsivežė ir šį ledų prekės ženklą.

„Michoacan“ ledai skiriasi nuo įprastų, kuriuos valgo amerikiečiai. Kiekviena parduotuvė gamina savo ledus, kurie yra purūs ir lengvi, jiems dažniausiai suteikiami tradiciniai meksikietiški skoniai, tokie kaip kukurūzų, saldžios sūrio varškės. Taip pat pardavinėjami įvairių vaisių šerbetai Paletas: kivių, pistacijų, apelsinų, papajų ar naminio riešutų sviesto.

Elena Germanovič
Šaltinis: usatoday.com
Nuotraukos: http://current.com, www.sxc.hu
Meniu.lt informacija