Lašiša su klevų sirupu ir imbieru

Lašiša su klevų sirupu ir imbieru

Šis patiekalas labai paprastai pagaminamas.Teks palaukti, kol iškeps bulvės ir Briuselio kopūstai, bet laukti tikrai verta. Kol kepa daržovės, lašišos filė marinuojasi šaldytuve. Klevų sirupo ir imbiero marinatas suteikė labai malonų, lengvą, saldoką skonį lašišai.

INGREDIENTAI

Lašiša:
4 (iš viso 500 g) gabaliukai lašišos filė
1/4 st. klevų sirupo
2 valg. š. šviežių petražolių, smulkiai sukapotų
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. šviežio imbiero, susmulkinto
juodųjų pipirų

Bulvės ir Briuselio kopūstai:
500 g mažų bulvių, supjaustytų ketvirčiais
200 g Briuselio kopūstų, perpjautų per pusę
1/2 arbat. š. raudonėlio
2 valg. š. aliejaus
1/2 arbat. š. česnakų granulių
Himalajų druskos

GAMINIMAS (60 min)
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temp.

2.Visus marinato ingredientus sumaišyti. Juo aplieti lašišą. Šaldytuve marinuoti apie 20 min. 

3.Dubenyje sumaišyti bulves, Briuselio kopūstus, prieskonius, aliejų. Juos perkelti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Daržoves sudėti viena šalia kitos, kad jos kuo mažiau liestųsi. Kepti apie 40-45 min. arba kol bulvės taps švelniai auksinės spalvos, suminkštės.
4. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Ant jo sudėti lašišos gabaliukus. Kepti apie 12-15 min.

Recepto autorius: Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną