Lašiša ir šparagai su česnakais

Lašiša ir šparagai su česnakais

Šparagai ir lašiša tiesiog puikus, pavasariškas derinys. Juos kepiau vienoje keptuvėje. Iškepė labai greitai. Tiesa, juos valgiau su saldžiosiomis bulvėmis, kurias įkišau į orkaitę kiek anksčiau. Nors šparagų galima nusipirkti visus metus, bet pagrindinis jų sezonas būna pavasarį, ankstyvą vasarą. Juos paruošti nėra sudėtinga. Man labiausiai patinka šparagus kepti keptuvėje ar orkaitėje.

Šparagus geriau rinktis plonesnius ir, žinoma, šviežesnius. Kuo šparagas senesnis, tuo jo sumedėjusi dalis bus didesnė. Šparaguose esantis cukrus virsta krakmolu ir sukuria medingą tekstūrą. Nors sviesto naudojau nemažai, bet riebumo tikrai nesijautė. Susmulkintas česnakas pridavė subtilų skonį. Viską kepiau ant vid. temp., nes nenorėjau, kad sviestas ir česnakas sukeptų.

INGREDIENTAI

450 g lašišos filė, supjaustytos į kelis gabaliukus|
250 g šparagų
4 valg. š. sviesto
3 skiltelės česnako, susmulkintos
žiupsnelis jūros druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
2 valg. š. tarkuoto permezano (nebūtinai)

GAMINIMAS

1. Pašalinti sumedėjusią šparago dalį, t. y. nulaužti per jų lūžimo vietą. 
2. Keptuvėje ant vid. temp. ištirpinti sviestą. Jis neturi paruduoti. Suberti česnaką. Pakepti apie 30 s.
3. Suberti šparagus. Uždengti dangtį ir retkarčiais pamaišant juos kepti apie 6-8 min. (priklausomai nuo jų dydžio).
4. Lašišą pabarstyti druska ir pipirais. Kepti keptuvėje, kartu su šparagais, apie keletą minučių iš abiejų pusių.
5. Šparagus apibarstyti permezanu (nebūtinai).

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną