Laivas „Kogas“ – filmavimo aikštelė, tapusi restoranu (Neringa)

Istoriją apie šį laivą sutiko papasakoti restorano savininkė Jovita Kauneckytė. „2005 metų vasarą besilankydama Nidoje pirmoji pastebėjau laivą. Jau tuomet pasidarė įdomu, kas bus su laivu, kai baigsis filmavimas. Pagal scenarijų visą laivą turėjo sudeginti ir padaryti grandiozinę sceną, tačiau tokio liūdno likimo jis išvengė. Po filmavimo laivas dvi žiemas praleido Uostadvaryje, niekam nereikalingas, kol jį 2006 metų pabaigoje įsigijome ir prikėlėme naujam gyvenimui. Iš pradžių visa šeima svarstė, kokia turėtų būti bendra laivo vizija – muziejus, alaus baras ar restoranas, galų gale buvo apsistota ties baro-restorano idėja. „Kogas“ buvo atnaujintas, o vidus – pertvarkytas, perdarytas, įrengti baras, virtuvė, visos komunikacijos ir patogumai. Interjero stengėmės per daug nekeisti, pasirinkome masyvius sendinto medžio baldus, visą laivą papuošėme viduramžiškomis dekoracijomis – knygomis, taurėmis, skryniomis, bokalais, ginklais.“

Laivas „Kogas“ – filmavimo aikštelė

„Koge“ buvo filmuota „Pirato širdis“ („Piratas Štiortebekeris“), o taip pat pora scenų iš lietuviško „Rigoleto“. Kasmet Juodkrantėje susiburia jaunieji kinematografai iš viso pasaulio, kurie taip pat dažnai filmuoja scenas „Koge“. O turistai ar poilsiautojai kasdien, vasaros metu, padaro šimtus fotografijų šalia „Kogo“, – pasakoja Jovita.

Prioritetai

„Kaip žinia, kavinių ir restoranų versle niekada nebūna vieno prioriteto, jų visada keli. Mums tai visų pirma – jaukumas, skanus ir įvairus maistas, puikus aptarnavimas ir išskirtinė aplinka. Taip pat sezonui įsibėgėjus laive groja jaunų ir talentingų muzikantų grupė“, – teigia Jolita.

Komanda ir virtuvė
Barui vadovauja ir laivą vairuoja įmonės savininkės brolis Eivydas, o jam padeda jo draugė Vaida. Administracinius ir vadybinius reikalus tvarko įmonės savininkė Jovita, o tiekimu ir kai kuriomis kitomis smulkmenomis rūpinasi jos vyras Tadas. Tėtis Ričardas atsakingas už laivo ūkinę dalį, o mama Elvyra už bendrą virtuvės tvarkos palaikymą. „Turime puikų kolektyvą – visi kaip viena didelė šeima. Dominuoja europietiška virtuvė, stengiamės pasiūlyti klientams kuo įvairesnių patiekalų iš triušienos, avienos, jautienos, antienos, veršienos, žuvies, jūrų gėrybių. Turime ypač originalių receptų – tai mūsų firminė „Piratų“ mėsos sriuba ir, žinoma, kepsnys “Trigubas pirato džiaugsmas” , kurį įveikti reikėtų ir piratiško apetito.“

Šio sezono vyr. virėjas prisiėmęs laivo kapitono vaidmenį: pasitinka klientus pasipuošęs kapitono skrybele ir Neptūno medaliu, šnekina lankytojus, pristato virtuvės meniu ir net maistą gamina su šou elementais.

Laivo baras visada pasiruošęs pagirdyti trokštančius žvejus ir poilsiautojus. Šiais metais pilstome ne tik lietuvišką, bet ir tamsų belgišką alų “Grimbergen”. Baro gėrimų asortimentas platus. Barmenas siūlo gaivius vasariškus kokteilius (tiek alkoholinius, tiek nealkoholinius), kavos gėrimus.

„Kogo“ dvasia
Jovita, paklausta, ar laivas „Kogas“ dažniausiai diktuoja banketų/furšetų ir vakarėlių temą, šmaikščiai pajuokauja: „Jeigu banketas vyktų tradiciškai viduramžiškai, dauguma svečių nuo suvalgyto maisto kiekio net nepakiltų nuo stalų. Na, o kalbant rimtai, pagrindinė laivo dvasia – neformalumas ir romantika. Nuostabūs jausmai apima sėdint antrame aukšte, gurkšnojant vyną ar kokį stipresnį gėrimą ir grožintis Juodkrantės pakrante ir marių platybe, plazdant baltoms laivo burėms.“

Švęskite „Koge“
„Pas mus galima švęsti ką tik širdis geidžia. Laivo personalas visada pasirengęs įgyvendinti kliento norus. „Kogo“ aplinka ypač tinka viduramžiško stiliaus puotoms, vestuvėms ar vakarėliams. Taip pat teikiame papildomas paslaugas: teminio vakarėlio scenarijaus kūrimo, organizacines ir kitas.“

Ateities planai

Kiekvienais metais peržiūrime meniu, kažką išimame ar pakeičiame, pridedame naujų patiekalų. Planuojame gyvos muzikos vakarų repertuarą . Jog laukiant patiekalų laikas neprailgtų, mūsų personalas mažiesiems svečiams pasiūlys įvairių stalo žaidimų , piešimo, piratiškų atributų. Turime daug lojalių klientų – jie vertina neformalią ir išskirtinę aplinką, skanų ir įvairų maistą, gerą aptarnavimą ir gamtos grožį. „Kogas“ išsiskiria senoviniu jaukumu ir individualia stilistika.

Pabaigai
„Turime daug lojalių klientų – jie vertina neformalią ir išskirtinę aplinką, skanų ir įvairų maistą, gerą aptarnavimą ir gamtos grožį. „Kogas“ išsiskiria senoviniu jaukumu ir individualia stilistika“, – apibendrina restorano savininkė.

Parengė Elena Germanovič
UAB „Jovila“ archyvo nuotraukos


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną