Kvietimas dalyvauti geriausio Lietuvos virėjo ir konditerio bei talentų konkursuose

Kvietimas dalyvauti geriausio Lietuvos virėjo ir konditerio bei talentų konkursuose

Mielieji kolegos, virėjai ir konditeriai,

Džiaugiamės, galėdami Jus pakviesti išbandyti savo jėgas ir profesionalumą konkursuose „Geriausias Lietuvos virėjas 2008“, „Geriausias Lietuvos konditeris 2008“, „Talentų konkursas 2008“, kurie vyks 2008 m. lapkričio 6-8 dienomis Lietuvos parodų centre „Litexpo“, tradicinės parduotuvių ir restoranų įrangos bei gastronomijos parodos „BaltShop BaltHotel.BaltGastro“ metu. Bus surengtos ir varžytuvės būsimiesiems virėjams ir konditeriams. 

Geriausio virėjo konkurse dalyvaus 12 virėjų, geriausio konditerio konkurse – 8 konditeriai (amžius neribojamas) su asistentu, sėkmingai perėję atrankos turą.

Virėjai ir konditeriai, pretenduojantys dalyvauti konkurse, iki 2008 m. spalio 28 dienos, 17 val., privalo atsiųsti LRVVK asociacijai el. paštu, paštu arba pristatyti į LRVVKA būstinę savo konkursinių patiekalų nuotraukas su receptūromis ir technologijos aprašymais (patiekalus konkursui bus galima tobulinti) bei savo portretinę nuotrauką. Kandidatai apie atrankos rezultatus – ar pateko į konkursą – 2008 m. spalio 29 dieną bus informuoti asmeniškai; rezultatai bus paskelbti LRVVK asociacijos tinklalapyje www.lrvvk.lt. Pretendentus į konkursą atrinks kompetentinga nepriklausomų ekpertų komisija.

Konkurso metu virėjai ringe per 3,5 valandos privalės pagaminti po 6 porcijas šių patiekalų, panaudojant privalomus produktus:
        - karštąjį užkandį, būtinai panaudojant ožkos sūrį, kedrų riešutus ir razinas;
        - karštąjį patiekalą, būtinai panaudojant jautienos nugarinę, baravykus ir bruknes;
        - desertą, būtinai panaudojant morkas, datules ir imbierą.
    Konkurso metu dalyviai pagrindiniais privalomais produktais (ožkos sūriu ir jautienos nugarine) bus aprūpinami.

Konkurso metu konditeriai ringe per 3,5 valandos privalės:
        - pagaminti 15 vnt. identiškų mini pyragaičių (10 vnt. pateikti kaip ekspoziciją, 5 vnt. ragavimui komisijai);
        - papuošti 2 kg torto pusgaminį (galima atsinešti) laisvai pasirinkta tema. Torto dekoracijos turi būti valgomos ir gaminamos konkurso metu.

Talentų konkurse gali dalyvauti tiek virėjai, tiek konditeriai bent vienoje iš pasirinktų kategorujų:
        - banketinis patiekalas 8 asmenims (ruošiamas iš mėsos, paukštienos, laukinienos, žuvies ar jūrų gėrybių su garnyrais);
        - 3 aukštų vestuvinis tortas (6-8 kg);
        - meninė kompozicija iš valgomų medžiagų laisvai pasirinkta tema (darbai iš sviesto, margarino, meniniai dirbiniai iš maisto produktų, kompozicijos iš drožinėtų vaisių ir daržovių, darbai iš šokolado, marcipano, karamelės, meniniai dirbiniai iš tešlos, cukrinės gėlės). Maksimalus leidžiamas darbų aukštis 1,60 metro, plotis – 1 metras.

Talentų konkursui dalyvių skaičius neribojamas ir atrankos turas nebus vykdomas. Konkursui darbai yra paruošiami iš anksto ir eksponuojami pagal galimybes nuo 1 iki 3 dienų.

Konkurso dalyvių darbus vertins kompetentinga tarptautinė komisija. Detalesni konkursų nuostatai bus paskelbti www.lrvvk.lt svetainėje artimiausiu metu. 

Kviečiame kolegas aktyviai dalyvauti šiuose konkursuose! 

Informacija tel. (8 5) 2723171, 8 611 26658, el. p. info@lrvvk.lt, www.lrvvk.lt.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną