Kuveito virtuvės patiekalai (pasaulio virtuvės)

Kuveito virtuvės patiekalai (pasaulio virtuvės)

Kuveitas – viena iš Azijos valstybių, esanti Persijos įlankos prieglobstyje. Nedidelė valstybė beveik „sausa“ – čia nėra nei ežerų, nei upių, tik oazės ir dykumos. Kuveite būsite svetingai priimtas ir pavaišintas tradiciniais šalies patiekalais. Šiaurėje šalis ribojasi su Iraku (242 km), pietuose – su Saudo Arabija (220 km). Išvertus iš arabų kalbos, Kuv reiškia tvirtovę, o visas pavadinimas – tvirtovę, pastatytą netoli vandens.

Kuveite viešintis svečias pirmiausia (nesvarbu namuose ar darbe) bus pakviestas puodelio arbatos arba kavos. Sakoma, jog pasiūlymą labai svarbu priimti, nes atsisakymas reiškia svetingumo sumenkinimą. Tradicinė arbata Kuveite skaninama kardamonu ir šafranu, o alkoholis šioje šalyje griežtai draudžiamas.

Maistas Kuveito kultūroje atlieka svarbų vaidmenį. Tradiciniu šalies virtuvės patiekalu laikomas „Machboos“, dažniausiai gaminamas iš avienos, paukštienos ar žuvies. Viskas išmaišoma su dideliu kiekiu gerai virtų ir paruoštų ryžių. Patiekalas valgomas rankomis.

„Murabyan“ – patiekalas, ruošiamas iš krevečių, svogūnų, česnakų, pomidorų, ryžių, gardinamas kalendra, kardamonu, kariu...

„Fattoush“ – tai „drėgna duona“. Patiekalui paruošti naudojami pomidorai, „čili“ pipirai, svogūnai, salotos, mėtos, petražolės, agurkai. Patiekalas taip pat gali būti gardinamas razinomis, riešutais ar obuoliais.

„Aish“ – tradiciniai arabiškos duonos papločiai.

„Falafel“ – tradicinis arabiškos virtuvės patiekalas. Tai iš pupelių ir (arba) avinžirnių paruošti bei aliejuje iškepti pikantiški kukuliai arba paplotėliai. Valgoma su tradicine arabiška duona, dažniausiai kukulius į ją įvyniojant. „Falafel“ Kuveite yra laikomas „gatvės“ arba greituoju maistu.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje: „Falafel“ (www.isrealli.org)
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną