Kuo ką pakeisti arba kaip sutaupyti virtuvėje?

Kuo ką pakeisti arba kaip sutaupyti virtuvėje?

Susiruošėte nustebinti namiškius netradicine vakariene, receptų knygoje nužiūrėjote keletą receptų ir nusiminėte... Ančiuviai, kaparėliai, kokosų pienas. Vargu ar bus tokių produktų artimiausioje parduotuvėje. O jei ir bus, kaina kandžiosis. Nenukabinkite nosies - išeitis yra. Šiuos produktus galima pakeisti daug įprastesniais mūsų stalui ir kišenei.

Ančiuviai
Ne vienam atrodo, jog žodis „ančiuviai“ neturi nieko bendro su žuvimis, jis labiau siejasi su antimis... Iš tiesų ančiuviai priklauso silkiažuvių grupei. Ančiuviai dažnai būna mėsos paštetų, salotų receptų sudėtyje. Mėsos patiekalams ančiuviai suteikia vos juntamą specifinį prieskonį.

Pakeisti patiekale ančiuvius galima su prieskoniais sūdyta kilke, o jei patiekalui reikia švelnaus skonio, paprasta silke. Salotose ančiuvius gali pakeisti tailandietiškas arba vietnamietiškas žuvies padažas.

Maskarponės sūris
Nebrandintas, minkštas, purus karvės pieno sūris. Maskarponės sūris labai kaloringas - 100 g yra 450 kcal. Dažniausiai jo dedama į desertus. Nusipirkti šio sūrio galima prekybos centruose, tačiau jis nėra pigus.

Pakeisti maskarponę galima riebia trinta varške arba varškės ir riebios grietinėlės mase.

Mirinas (saldus vynas)
Mirinas - tai saldus, dažniausiai japonų virtuvėje vartojamas, saldus vynas. Šis vynas yra dviejų tipų: hon mirinas ir shio mirinas. Jie skiriasi alkoholio koncentracija: hon mirinas - 14 proc. alkoholio, o shio mirinas tik 1 proc. alkoholio, nors skoniai yra labai panašūs. Šis saldus prieskonis dažniausiai vartojamas gaminant patiekalus su jūros gėrybėmis bei įvairia žuvimi.
Miriną galima pakeisti baltuoju  cheresu, tik jo reikia mažesnio kiekio.

Kaparėliai
Kaparėliai - tai spygliuoto žemaūgio krūmo žiedų pumpurai, užmarinuoti vyno acte. Tradicinės „Olivjė“ salotos neįsivaizduojamos be šio prieskonio. Pakeisti juos galima konservuotomis alyvuogėmis arba kornišonais.

Balzaminis actas
Balzaminis actas iš pagardų vertinamas bene labiausiai. Kaip prieskonis jis tinka prie pačių įvairiausių valgių ir produktų: prie šaltų užkandžių, prie karštų patiekalų, net deserto. Pagardina sriubas, salotas, žuvį, braškes, paprasčiausią omletą, ledus.

Balzaminį actą galima keisti vyno actu.

Kokosų pienas
Kokoso pienas dar vadinamas Azijos grietine; pienas pagamintas iš supresuotų kokosų riešutų. Tinka naudoti troškiniuose, padažuose ir sriubose. Parduodamas skardinėse.

Padažuose kokoso pieną galima pakeisti neriebia grietinėle, saldumynams gaminti vietoje jo galima vartoti paprastą pieną. Jeigu kepiniui norite suteikti kokoso aromatą, galite naudoti kokoso drožles.

Nuotraukos: inmagine.com
www.lsveikata.lt informacija

2010 11 29

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną