Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kulinarinis turizmas Londone

2011-02-02
Paskelbk savo straipsnį

Nesvarbu ar tai būtų tikroji britiška, ar užsienio gėrybes siūlanti virtuvė, turinti tendenciją į azijietišką virtuvę (tailandietiška, indiška, vietnamietiška, japoniška, malajietiška, korėjietiška..ir net Afganistano!), Londono kulinarija, niekada nebuvo klaidingai užbūrusi keliautojų.

Praėjusį spalį įvykęs Londono restoranų festivalis (www.londonrestaurantfestival.com), kuris kiekvienais metais leidžia publikai paragauti geriausių miesto meniu, į renginį įtraukė net 800 įvairiausio tipo virtuves. Tad kol sulauksime kito festivalio, galime peržvelgti geriausius festivalyje atrastus pasiūlymus.

Šampanas liejasi laisvai

Prieš 115 metų ir keletą mėnesių garsusis rašytojas Oskaras Vaildas smagiai ūžė Cadogan Hotel salonuose, kur buvo nuolatinis svečias. Šį rašytojo išlaidumą ir šampano upes, kurios jam kainavo areštinę, šiandien mini šis išskirtinis viešbutis, esantis Knightbride rajone. Nors tai ir ne jubiliejinė sukaktis, tačiau nėra priežasties nepaminėti šios smagios istorijos (pasibaigusios kalėjimu), kuri švenčiama kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį Langtry's valgomajame, Cadogan restorane, kur siūlomi „Šampano pietūs“.

Šie ypatingi pietūs, tai Olivier Lesnik virėjo gaminamas maistas ir nemokamas Perrier Jouet šampanas, kurį taip mėgo Oskaras Vaildas. Tokių pietų kaina svyruoja nuo 35 iki 40 svarų, priklausomai nuo išsirinkto putojančio gėrimo.

Laki vaizduotė ir geros atsargos

St John's skvero ramybė, Clerkenwell rajone, puikiai dera su gruziniškos elegancijos stiliaus restoranu The Modern Pantry. Restorano meniu atsinaujina kiekvieną dieną,  virtuvės šefės Anna Hansen dėka. Čia siūlomi įvairiausi skonių ir kvapų deriniai, neužmirštant ir tik britų virtuvei būdingų detalių. Šiuolaikiškas akcentas tradicinei virtuvei ir  prieinama kaina.

Britiškas bistro

Kulinarinė prabanga tampa visiškai pasiekiama  Le Café Anglais virtuvėje. Paragauti šiuolaikinės britų virtuvės, Rowen Leigh dėka galima už visai įvaikiamą 20 svarų kainą, Kensingtonn rajone esančiame restorane. Akivaizdus prancūzų įkvėpimas, Leight virtuvę pristatė visiškai kitu kampu. Per Londono restoranų festivalį kulinarijos kritikas iš Financial Times atkakliai egzaminavo šio restorano kulinarų išmintį. Gersi BBC žurnalistė Anne Robinson apdovanojo premija virtuvės šefą Rowley Leigh ir jo anlišką virtuvę.

Penkių žvaigždučių šonkauliukai

Šonkauliukų valgymo salė tikrai nepanaši į netašytą mėsos ant žarijų užeigos valgyklą, tai rafinuotas viešbučio Carlton Tower restoranas Knighsbridge. Šonkauliukų kambarys 2011 žada atsinaujinti, o kol kas jį puošia lenkų dailininko Feliks Topolski tapyba. Meniu žada nepasikeisti: tradiciniai, troškinti škotiškos veršienos šonkauliukai karaliaus ir toliau.

Azijietiškas skonis

Azijiečių virtuvės pasiūla yra išsibarsčiusi po visą miestą, tad neretai jos taip pavydi kitos Europos šalių sostinės dėl jos įvairumo ir palankių kainų.  Chinatown Macclesfield gatvėje esantis egzotiškas pasiūlymas – autentiška Malaizijos ir Singapūro virtuvė, siūlanti Rasa Sayang meniu ar patiekalus po 5, 6  svarus. Taip pat reikėtų paminėti ypatingas čia pat spaudžiamas tropinių vaisių sultis ir Malaizijos virtuvę.

Londono turgūs

Vieni Londone įsikūrusių turgų jų yra pasislėpę nuo turistinių gidų, kiti – jau tapo vienais populiariausių, pritraukiančių daug smalsuolių.

Taigi pažvelkime į geriausius Londono turgus ir tai, kas juose siūloma, nuo to ką galite rasti visuose turguose iki užslėptų gėrybių mažose parduotuvėlėse.

Brixton turgus

Šis turgus buvo atidarytas prieš pusantrų metų ir veikia kiekvieną sekmadienį nuo 10.00 ryto iki 14.00 popiet. Turgus randasi tiesiai prieš traukinių stotį. Jeigu esate pietinėje Londono dalyje, tai šis turgus pasiūlys geriausią natūralų maistą ir progą susidraugauti su kaimynais. Uždaroji turgaus dalis būna atidaryta visą savaitę ir čia rasite geriausius restoranus ir parduotuves Brikstone. Nors ir pasislėpęs nuo turistų, tai tikrai vertas dėmesio turgus, kurį verta aplankyti.

Grynvičo turgus

Kita akivaizdžiai puiki galimybė nueiti į Londono turgų, išsidėsčiusį ant upės kranto, tai  Grynvičo turgus, kuris atsidaro kiekvieną savaitgalį.  Čia atrasite tikrą kaimo dvasią. Žaviausia yra atrasti begalę mažų pardavimo prekystalių ir parduotuves, pasislėpusias už turgaus, beje vienas iš geriausių, ieškantiems muzikos ar drabužių šiame mieste. Taigi užeikite į turgų...ir pasilikite parduotuvėse!

 

Nuotrauka: london-insider.co.uk

2010 02 02