Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kulinarinio konkurso Sankt Peterburge akimirkos

2009-06-16
Paskelbk savo straipsnį
2009 m. kovo 3-5 dienomis Rusijoje, Sankt Peterburge, vyko Baltijos jūros regiono šalių Kulinarinės žvaigždės taurės konkursas, kurį organizavo nekomercinė Sankt Peterburgo organizacija „ Академия Тостеприимства». Į konkursą atvyko šešios virėjų komandos iš Suomijos, Vokietijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Rusijos. Lietuvai konkurse atstovavo Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) komanda „Gintarinis aljansas“: komandos kapitonas Vytautas Samavičius, Tomas Rimydis, Darius Dabrovolskas, komandos vadovė – Rūta Šiušienė. Kiekviena šalis į konkursą siuntė ne tik virėjų komandą, bet ir po vieną teisėją. Lietuvai atstovavo LRVVKA prezidentas Stanislav Kizenevič.

Konkurso dalyviams specialiai įrengtose virtuvėse – ringuose – per 2 val. reikėjo pagaminti 9 patiekalo porcijas – 1 parodomąjį patiekalą ir 8 mini porcijas teisėjams.

Tomas Rimydis pasirinko šaltą nacionalinį užkandį iš laukinės paukštienos. Jis teisėjų vertinimui ant krienų kilimėlio pateikė putpelės suktinuką su rūkyta šonine ir žalumynais, putpelės drebučius, daržoves, ikrus iš trauktinės „Trejos devynerios“.

Darius Dabrovolskas turėjo paruošti karštą žuvies patiekalą iš pramoninės Baltijos jūros žuvies. Virtuvės meistras paruošė keptą menkę ir menkės-lašišos „teriną“ su bulvių bei žiedinių kopūstų piure, morkų sufle, pagardintą šampano padažu, puoštą pomidorų popieriumi.

Sunkiausia „juodosios dėžės“ užduotis, kaip ir dera, atiteko komandos kapitonui Vytautui Samavičiui, kuriam reikėjo pagaminti banketinį patiekalą 6 asmenims. Pagrindinius produktus, kurių 2 būtinai reikėjo panaudoti patiekale, Vytautas sužinojo tik įsikūręs ringe. Tai buvo vištienos krūtinėlė, pievagrybiai ir imbiero šaknis. Lygiai po 2-jų valandų teisėjai jau grožėjosi ir ragavo Vytauto banketinį patiekalą: trijų skonių ir formų vištienos suktinukus, gaivių ryškių spalvų garnyrą, pasiskanindami trimis padažais.

Šiais metais Nugalėtojų taurė buvo įteikta Estijos komandai (ją sudarė Andrej Shmakov, Dmitri Rooz, Oleg Sotsov). Lietuvių komandai iki prizinių vietų trūko tik kelių balų, tačiau tai tik sustiprino didžiulį norą kitais metais nugalėti. Konkursas pasižymėjo gera organizacija, dalyviai buvo apgaubti nuoširdžiu rusišku dėmesiu, taigi ir pralaimėjimas neatrodė toks skaudus.

Nuotraukų galerija >>

LRVVKA informacija ir nuotraukos