Kulinarijos pasaulio mados tendencijos naujajame „Nesė Relax“ valgiaraštyje (Vilnius)

Kulinarijos pasaulio mados tendencijos naujajame „Nesė Relax“ valgiaraštyje (Vilnius)

Norint susipažinti su šiuolaikiniame kulinarijos pasaulyje siaučiančiais mados vėjais, nebūtina vykti svetur – visas naujienas galima sužinoti užsukus į lankytojų pamėgtą „Nesė Relax“. Šio kavinių-naktinių barų tinklo vyriausiasis virtuvės šefas Valius Čepanonis jas sudėjo į naująjį „Nesė Relax“ valgiaraštį, kuris pristatytas pavasario sezono proga.

Vienas žinomiausių Lietuvos gastronomijos meistrų V. Čepanonis sako, kad kurdamas „Nesė Relax“ naujienas ypatingą dėmesį skyrė karštiesiems patiekalams: ieškota naujų ir netikėtų skonių derinių, gaminti specialūs padažai. Virtuvės šefas kviečia paragauti bruknių padažu pagardintų kalakutienos kepsnelių su špinatų ir pelėsinio sūrio įdaru arba kukurūzų traškučių plutele apgaubtos vištos krūtinėlės. Mėgstantiems žuvį rekomenduojama užsisakyti sterkų filė su citrinų padažu, troškintomis daržovėmis ir salierų-špinatų piurė. Antrųjų patiekalų pasirinkimas labai platus – nuo įvairiausių makaronų iki ypatingai paruoštų didkepsnių.

Tą patį galima pasakyti ir apie salotas, šaltus bei karštus užkandžius. Gurmanai jau spėjo įvertinti ožkos sūrio salotas su aviečių padažu, vištos kepenėlių salotas su portveino ir grietinėlės padažu. Ypač pamaloninti turėtų jaustis jūrų gėrybių mėgėjai, „Nesė Relax“ valgiaraštyje radę tokius skanėstus kaip karališkąsias krevetes su švelniu sūrio padažu, daržovėmis bei sūriu įdarytas midijas ar aitriu citrinų padažu pagardintas tigrines krevetes kataifi tešloje.

Dar viena naujiena klubo lankytojams- „Nesė Relax“ pasiūlė specialias nakties užkandėles, kurių idėja atkeliavo iš egzotiškosios Meksikos ir kurias taip patogu valgyti pramogaujant. Tai kukurūzų traškučiai su tigrinėmis krevetėmis ir melionais, kukurūzų suktinukai su rūkytomis lašišomis ir mascarpone, kukūruzų geldėlės su salotų lapais ir kuskusu. Saldumynų mėgėjams taip pat paruošta malonių staigmenų: vyne virta kriaušė su raudonojo vyno padažu ir ledais, imbierų ir citrinų padažu pagardintos vaisių salotos bei burnoje tirpstantis grietinėlės ir ledų kremas su uogomis.

Jau šešerius metus Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai vadovaujantis V. Čepanonis „Nesė Relax“ ir „Nesė Pramogų banko“ barų ir restoranų tinklo virtuve rūpinasi nuo praėjusio rudens. Pripažintas virtuvės meistras valgiaraščius yra sukūręs ne vienam garsiam šalies restoranui, taip pat ir Vilniaus „Nesė Pramogų banko“ restoranui „A’la carte Brunello“. Kulinaro žodžiais, jo siekis – derinant lietuviškus produktus ir geriausias vakarietiškas gastronomijos tradicijas patiekti skanų ir lengvą maistą.

Tad kai norisi kažko netikėto ir malonaus, patariama užsukti į „Nesė Relax“ Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje ar Kretingoje. Čia ne tik gardžiai pavalgysite, bet ir linksmai praleisite laiką – klubas pavasarį pasitinka dar įdomesniais renginiais, netikėtomis atrakcijomis. Nepraleiskite viliojančio pasiūlymo!

Daugiau apie tinklą>>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną