Kukliai papusryčiaukite, sočiai pietaukite ir 2 kartus vakarieniaukite

Kukliai papusryčiaukite, sočiai pietaukite ir 2 kartus vakarieniaukite
Viskas, ką rastumėte Ispanijoje

Ispaniją Vilniuje atstovauja restoranas „Barcelona“. Paella su šafranu, daržovėmis, vištiena, krevetėmis, jūros gėrybėmis, kiauliena, triušiena, kalnų paella, devynios tapas variacijos, tuzinas įvairių žuvų ir jūros gėrybių patiekalų. Tai tik visiems žinomi ispaniškos virtuvės pasididžiavimai, kurių galima paragauti restorane, tačiau „Barcelonoje“ visas meniu nuo užkandžių iki desertų persismelkęs Ispanijos skoniais bei aromatais. Deja (o gal ir džiugu), tai – ne lietuvaičių virėjų nuopelnas. Meniu  nuolatos peržiūri ir tobulina profesionalus ispanų virėjas, konsultuojantis ispaniškos virtuvės restoranus visame pasaulyje.

Visi specifiniai, ispanų virtuvei charakteringi maisto produktai į restoraną atkeliauja iš Ispanijos. Makaronai, paella, keptas viščiukas, kiaušinienė – pagal ispaniškas tradicijas gaminami krosnyje ir pateikiami špižinėse keptuvėse, kuriose kepė.

Kiekvienas prisėdimas prie stalo – maža šventė

Visi nors kartą pabuvoję Viduržemio jūros regiono šalyse, žino, jog maistas ten – tam tikras ritualas. Valgoma lėtai, prie stalo tiek pat šnekų kiek ir maisto, pradedama nuo užkandžių ir su vyno taure lėtai keliaujama – sriuba, pirmas patiekalas, antras patiekalas, desertas.

Pirmieji patiekalai ant ispanų stalo – daržovių, mėsiškos sriubos ir ypač sultiniai. Vasarą neįmanoma atsispirti šaltai sriubai su pomidorais gazpacho. Be šios klasikinės šaltsriubės „Barcelonoje“ ragaukite ir žuvienę su lašiša ar sriubą „Castellana“ su česnakais.

Antrieji paprastai patiekiami daržovių ir mėsos patiekalai. „Dietiškai“ nusiteikusiems „Barcelona“ restorane tinkamiausias pasirinkimas – vištiena su įvairiais įdarais, o užkietėjusiems mėsėdžiams siūlomi kepsniai su tradiciniais ispaniškais padažais ir garnyrais, pavyzdžiui, ispaniškų omletu ar įvairiomis daržovėmis.

Joks stalas neapsieina be užkandžių. Ispanijoje labiausiai mėgstamos salotos, keptos bulvės. Tuo tarpu tapas įprasta valgyti priešpiečių metu ir prieš vakarienę. Pasakojama, kad tapos atsirado, kai Ispanijos karštyje dirbantys barmenai, siekdami baltą vyną apsaugoti nuo dulkių ir vabzdžių, taures uždengdavo riekele duonos, gabalėliu sūrio, dešros ar kumpio. Tapa ispanų kalboje reiškia „dangtį“.

Na, ir, žinoma, vynas. Vynas – svarbiausias visų regioninių Ispanijos virtuvių komponentas. „Barcelona“ vynų kortoje – aukščiausios rūšies, ąžuolo statinėse brandinti, ispaniški vynai, kuriuos rasite prabangiausiuose restoranuose Ispanijoje.

Ugningi gyvos muzikos ir šokių vakarai

Jau tradicija tapo „Barcelonoje“ penktadienio vakarais rengiami nemokami merginų egzotiškų šokių grupės „Venus“ arba ispaniškų šokių grupės „Solea“ pasirodymai. Restorano šeimininkai žada išlaikyti šią tradiciją gyvą, o norintiems ispaniško karščio savo vakarėlių ar pobūvių metu, padės suorganizuoti visą programą.

Dėl renginių kreipkitės telefonu 8 638 11118 arba apsilankykite internetinėje svetainėje http://www.barcelona.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną