Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kriaušių obuolių ir uogų trupininis pyragas

2019-04-02
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI

2 didelių kriaušių
2 didelių obuolių
350g šviežių arba atšildytų šaldytų uogų (naudojau šaldytas gervuoges)
1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
3 valg. š. kokosų arba rudojo cukraus
Sumaišytų 1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens
3 arbt. š. malto cinamono
180g avižinių dribsnių
80ml klevų arba agavos sirupo
70g susmulkintų graikinių riešutų
1 arbt. š. maltų kardamonų
2 valg. š. viso grūdo miltų (pavyzdžiui, avižinių arba ryžių)
¼ arbt. š. druskos
80g kokosų aliejaus

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
2. Kriaušes ir obuolius nulupkite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo formą (naudojau 26cm skersmens kepimo formą). Sudėkite uogas, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
3. Ant vaisių užbarstykite cukrų, linų sėmenų mišinį, 2 arbatinius šaukštelius cinamono ir išmaišykite.
4. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, graikinius riešutus, dar 1 arbatinį šaukštelį cinamono, kardamonus, miltus ir druską. Įpilkite kokoso aliejų ir maišykite, kol mišinys virs trupiniais. Perskleiskite šiuos trupinius ant vaisių.
5. Trupiniuotį kepkite 30 minučių, kol vaisiai ims kunkuliuoti, o viršus gerai apskrus. Palaukite, kol šiek tiek pravės ir pateikite.

Skanaus!

Kas Tas Avokadas