Kokybiška lietuviška medžio anglis restoranams

Kokybiška lietuviška medžio anglis restoranams

Kokybiška lietuviška medžio anglis restoranams

Įmonė „DG medžio anglis“ Lietuvos restoranams siūlo kokybišką, Lietuvoje gaminamą medžio anglį, kuri yra naudojama kaip kuras profesionaliam kepimui ant grotelių.

Medžio anglys yra produktas, gaunamas kaitinant medieną aukštoje temperatūroje, uždaroje erdvėje ir be deguonies. Toks procesas leidžia pašalinti didžiąją dalį medienoje esančio vandens ir natūralių dervų.

Gera medžio anglis privalo būti:

Gryna – anglies kiekis turi viršyti 80 % (anglies kiekis yra geriausias medžio anglies kokybės rodiklis). Lengva – tai geriausiai pasiekiama, kai lakiųjų medžiagų yra apie 12 %, o drėgmės kiekis kaip galima žemesnis. Degti kaitriai ilgą laiką – tam būtinas tinkamas anglies ir lakiųjų medžiagų santykis. Kai anglies kiekis yra didesnis kaip 86 %, medžio anglis sunku uždegti. Jei anglies mažiau negu 80 %, likusią medžio anglies dalį (20 % arba daugiau) sudaro drėgmė ir lakiosios medžiagos. Todėl medžio anglys degs blogai arba sudegs per greitai ir bus daug pelenų.

Gaminant medžio anglį gerą anglies ir lakiųjų medžiagų santykį pasiekti yra sunku. Tai įmanoma tik medį kaitinant labai aukštoje ir vienodoje temperatūroje (550 °C). Įmonėje „DG medžio anglis“ šitai pasiekiama naudojant itin kokybišką įrangą, atidžiai kontroliuojant medžiagas, gamybos procesą ir galutinį produktą. Įmonėje naudojamos pramoninės krosnys. Jų pagrindinis privalumas yra pilnas medienos suanglėjimas, o tikslūs matavimo prietaisai užtikrina nuolatinę medžio anglių kokybės kontrolę.

Įmonės „DG medžio anglis“ siūlomos produkcijos pagrindinės savybės:

Lengvas ir greitas įdegimas – mažas drėgmės kiekis leidžia įdegti anglį tiesiogiai arba naudojant aliejuje suvilgytą servetėlę, nenaudojant cheminių uždegimo skysčių. Ilgai išlaiko aukštą ir stabilią temperatūrą. Įvairios medienos medžio anglys. Taip sudaroma galimybė kepimo stilių priderinti prie medžio anglies rūšies. Kepant tradicinį steiką ar norint greitai apskrudinti maistą patartina naudoti medžio anglį iš ąžuolo (kepa karščiau, bet trumpiau). Tačiau ji neišlaikys karščio taip ilgai, kaip medžio anglys iš beržo ar alksnio, kuri labiau tinka lėtesniam kepimui stabilioje aukštoje temperatūroje. Nevertėtų palikti maisto virš ąžuolo medžio anglies ilgesniam laikui be priežiūros. Jeigu reikalingas kuras gurmaniškam kepimui, mes taip pat gaminame medžio anglis iš vaismedžių medienos: obels bei vyšnios. Nedūmija ir dega be liepsnos. Pridėję daugiau medžio anglių į kepsninę, galite ir toliau nenukeldami kepti ruošiamą maistą. Pramoninis gamybos būdas užtikrina, kad tokios anglys nedūmys, neliepsnos ir meistras galės dirbti ilgą laiką. Mažas peleningumas. Ypač lengva kepsninės priežiūra ir valymas, nes medžio anglys visiškai sudega ir lieka labai mažai pelenų.

Kol kas beveik visa mūsų produkcija eksportuojama, tačiau norime pasiūlyti savo produkciją ir Lietuvos restoranams. Mes pasiruošę išklausyti bet kokius Jūsų pasiūlymus ir pageidavimus.

Dėl užsakymų skambinkite +37065655378 arba rašykite info@medzioanglis.lt

UAB „DG medžio anglis“
Lėkiškio g. 6A, Panevėžys
www.medzioanglis.lt


 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną