Kodėl avižines kruopas reikia valgyti kasdien?

Kodėl avižines kruopas reikia valgyti kasdien?

Kodėl rekomenduojama dieną pradėti avižine koše? Ji naudinga – gerai virškinama, o tai reiškia, kad lengvai įsisavinama. Avižų kruopos taip pat mažina cholesterolį kraujyje. Be to, avižų nauda tame, kad jos mažina angliavandenių įsisavinimą. Tai suteikia energijos ir sotumo jausmą ilgą laiką. Avižų kruopos stimuliuoja virškinamojo trakto darbą. Jos praturtintos biotinu, naudingu odai. Šios medžiagos trūkumas dažnai tampa dermatito priežastimi. Kad avižinės kruopos nepabostų, pasitelkite fantazija – košę gardinkite medumi, riešutais, įvairiais vaisiais.

Viso pasaulio dietologai ir gydytojai tikina, kad kasdieniame kiekvieno žmogaus mitybos racione privalo būti košė, o idealu jei ji – avižinė. Pasirodo, šis patiekalas turi neįtikėtinai teigiamų savybių tiek suaugusių, tiek vaikų sveikatai.

Suomijos mokslininkai įrodė, kad vaikai, kurie vaikystėje kiekvieną dieną valgo avižinę košę, dviem trečdaliais rečiau rizikuoja susirgti astma, nei tie, kurie šių kruopų nevartoja. Norint maksimaliai sumažinti mažyliui šios ligos vystymosi tikimybę, būtina jį maitinti avižų kruopomis jau nuo 5 mėnesio.

Naudingos avižos ir suaugusiems. Kasdien vartojant šį patiekalą pusryčiams blogojo cholesterolio kiekis kraujyje sumažėja net 10%. Avižos teigiamai veikia sergančius inkstų, kepenų, skydliaukės ligomis, gerina virškinimo organų darbą, valo organizmą.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: beautyinfo.com
Nuotrauka: inmagine.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną