„Knorr Primerba“ – ir patiekalas tampa ypatingas!

„Knorr Primerba“ – ir patiekalas tampa ypatingas!

Ypatingi
„Knorr Primerba“ yra ypatingi, unikalūs pastiniai prieskoniai, siūlomi tik virtuvės šefams. Jų mažmeninės prekybos vietose nėra. Surinkti lapai ir daržovės nedelsiant užšaldomi bei konservuojami pasūdytame augaliniame aliejuje. Taip išsaugomi eteriniai žalumynų ir daržovių aliejai, jų spalva ir skonis.

Aromatas
„Knorr Primerba“ pasižymi intensyviu, labai koncentruotu skoniu, o dėl unikalaus recepto išsaugo visą šviežių žalumynų aromato puokštę.

Itališka kokybė
Prie puikių savybių priskiriamos laikymo sąlygos (prieš atidarant – kambario temperatūroje, atidarius - šaldytuve), ilgas tinkamumo vartoti terminas.

Įvairiapusiški
Jų galima dėti į įvairius patiekalus bet kuriame gamybos etape: verdant, kepant, į duonos gaminius, šaltuosius salotų padažus. Lietuvos virėjams šiuo metu siūlomi keturių rūšių „Knorr Primerba“: Provanso, Bazilikas, Pesto ir Žalumynai.

Naudingi
„Primerba“ – švieži žalumynai bet kuriuo metu laiku.


Specialus šventinis receptas (4 porcijos): Kepta anties krūtinėlė su pomidorų kruopainiu „kuskusu“, garuose virtais brokoliais ir raudonojo vyno padažu

Kepta anties krūtinėlė
Anties krūtinėlė – 4 vnt.
Medus – 50 g
Prieskonių mišinys „Knorr Primerba Provanso“ – 5 g
Kristalinė druska
Baltieji pipirai

Riebiąją krūtinėlės dalį vertikaliai ir horizontaliai įpjaukite aštriu peiliu (kad būtų langeliai) ir riebiąja puse žemyn dėkite į šaltą keptuvę. Kepkite, kol odelė gražiai ir švelniai paruduos. Kitą pusę taip pat apkepkite taip, kad būtų šiek tiek ruda. Pagardinkite kristaline druska ir baltaisiais pipirais.
„Primerba“ prieskonius sumaišykite su medumi ir kaitinkite, kol užvirs. Atsargiai – medus greitai užverda. Dabar dėkite krūtinėlę, kurios odelė turi būti viršuje, į kepimo skardą ir apliekite medumi taip, kad gražiai pasidengtų visa mėsa. Kepkite orkaitėje 8–15 minučių, priklausomai nuo to, kokią (mažai, vidutiniškai ar visiškai iškeptą) mėsa pageidaujate patiekti.

Pomidorų kruopainis „kuskusas“
Svogūnėliai – 10 g
Česnakas – 5 g
Susmulkinti pomidorai – 1 šaukštas
„Kuskuso“ kruopos – 200 ml
Baltasis vynas – 50 ml
Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
„Knorr“ vištienos sultinys (pasta) – 5 g
Vanduo – 100 ml
Pomidorų sultys – 200 ml
Prieskoniai „Knorr Primerba Bazilikas“ – 5 g
Druska ir pipirai

Susmulkintus svogūnėlius ir česnaką pakepinkite aliejuje. Sudėkite susmulkintus pomidorus, supilkite pomidorų sultis, baltąjį vyną ir su vandeniu sumaišytą sultinį. Užvirkite ir suberkite „kuskuso“ kruopas bei „Knorr Primerba“ prieskonius. Virkite, kol pasidarys minkšta ir švelni masė. Pagardinkite druska ir pipirais. Nepervirkite.

Garuose virti brokoliai
Brokoliai – 1 vnt.
„Knorr“ „šefo“ prieskoniai – 7 g
„Rama Culinesse Profi“
Pipirai

Supjaustykite vidutinio dydžio brokolių žiedus, palikdami trumpą stiebelį. Juos apkepinkite „Rama Culinesse“ kulinariniuose riebaluose, pagardinkite „šefo“ prieskoniais ir juodaisiais pipirais. Išjunkite, kai jie bus dar truputį traškūs.

Raudonojo vyno padažas
„Knorr“ mėsos padažas – 45 g
Vanduo – 200 ml
Raudonasis vynas – 500 ml
Raudonosios vynuogės – 500 g
Juodųjų serbentų uogienė – 60 g
Balzamiko actas
Sviestas

Supilkite į puodą vyną, sudėkite vynuoges, uogienę ir virkite, kol liks apie 50 proc. tūrio. Išgriebkite vynuoges, o skystį perpilkite per kiaurasamtį, kad jis būtų skaidrus ir tamsus. Vandeniu atskieskite „Knorr“ mėsos padažą ir sumaišykite su virtu vynu. Paskui dar apie valandą virkite ant mažos ugnies. Prieš patiekdami, įdėkite truputėlį sviesto – padažas įgaus sodresnę spalvą ir skonį.

Daugiau receptų ir konsultacijų apie profesionaliems virėjams skirtus produktus suteiks :
Jurgita Piliponytė
Kulinarijos konsultantė
Tel. +370 612 92726
El. p. jurgita.piliponyte@unilever.com
UAB „Unilever Lietuva“
Gabijos g. 30, LT-06110 Vilnius, Lietuva

UAB „Unilever Lietuva“ informacija

Daugiau apie UAB „Unilever Lietuva“ >>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną