KNORR padažas „Cafe de Paris“

KNORR padažas „Cafe de Paris“

Padažo „Café de Paris“ ypatybės

Padažo „Café de Paris“ kilmę sunku nustatyti. Manoma, kad jį sukūrė tokia madam Boubier su dukterimi 1930 metais. Dabar vartojamą pavadinimą padažas įgavo ir išpopuliarėjo tada, kai vedęs madam Boubier dukterį į savo valgiaraštį jį įtraukė Ženevos restorano „Café de Paris“, gerai žinomo kulinarinio meno gerbėjams, savininkas. Dešimtmečius padažo receptūra buvo kruopščiai slepiama, dėl to dabar žinoma daug jo variantų, atsiradusių imituojant šį padažą.
„Café de Paris“ padažo skonį sunku apibūdinti. Perkandant jame esančius pipirų grūdelius juntamas subtilus aštrumo derinys, kuris kartu su aromatingų prieskoninių žolių skoniu suteikia neįprasto gaivumo pojūtį.

KNORR padažo „Cafe de Paris“ ruošimo būdas

Pakuotės turinį suberti į 4 litrus verdančio vandens, gerai sumaišyti. Ruošti apie 1 minutę kaitinant ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišant.

Produkto informacija

Produkto kodas: 8375039
Vieneto EAN kodas: 5900300591565
Indas: 0,8 kg
Pakuotė: 6 vnt. su termoplėvele
Neto masė: 800 g
Išeiga: 4 litrai
Porcijų skaičius: 40 po 100 ml
Santykis: 200 g / 1 litras vandens


Kulinariniai receptai

Vištiena su padažu „Cafe de Paris“ ir kaparėliais (2 nuotr.)

Sudedamosios dalys (10 porcijų):
10 vištos krūtinėlių
25 g KNORR vištienos sultinio
2 l vandens
5 g kario miltelių
100 g KNORR padažo „Cafe de Paris“
15 g kaparėlių
50 ml konjako

Ruošimo būdas:

Vištienos sultinį ištirpinti 1,5 litro šilto vandens, suberti karį. Vištos krūtinėlę išvirti vištienos sultinyje, paskui supjaustyti griežinėliais ir kepti ant grotelių. Padažą Cafe de Paris suberti į 0,5 l verdančio vandens, sudėti kaparėlius, įpilti konjako. Padažą ruošti kaitinant ant mažos ugnies. Vištos krūtinėlę patiekti su žaliomis daržovėmis ir paruoštu padažu.

Didkepsnis „Cafe de Paris“ (3 nuotr.)

Sudedamosios dalys (10 porcijų):
1,5 kg jautienos nugarinės, be plėvių
20 vnt. rūkytos šoninės juostelių
500 g šviežių arba šaldytų baravykų
20 ml RAMA Culinesse Profi
Druskos, pipirų

Marinatas:
20 g garstyčių
20 g KNORR „Delikat“ mėsai
10 g KNORR „Primerba“ česnakinė (arba trintas česnakas)
100 ml aliejaus

Padažas:
100 g KNORR padažo „Cafe de Paris“
500 ml v anduo

Daržovės, keptos ant grotelių:
Paprikos, cukinijos, jaunos morkos
Ant grotelių keptos bulvės
Šviežios prieskoninės žolės

Ruošimo būdas:

Nugarinę supjaustyti porcijomis, kad būtų 10 lygių didkepsnių, ir nestipriai prispausti ranka. Sumaišyti visas marinato sudedamąsias dalis, sudėti į jį didkepsnius ir pastatyti į šaldytuvą kelioms valandoms. Padažą ištirpinti verdančiame vandenyje, pavirti ir palikti pastovėti uždengtą. Šoninės juostelės iškepti ant grotelių. Baravykus nuvalyti ir gerai nuplauti, kelias minutes apkepti ir pagardinti. Daržoves iškepti ant grotelių. Didkepsnius išimti iš marinato, nusunkti ir kepti ant grotelių arba keptuvėje. Patiekti taip, kaip parodyta, arba savo nuožiūra.


KNORR tiekėjas Lietuvoje:
UAB REATON
Algirdo 40/13
LT-03218 Vilnius
reaton@takas.lt
tel./faks. (8 5) 233 03 90


„Unilever Foodsolutions“ informacija

Daugiau apie „Unilever Foodsolutions“ produktus >>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną