Kišas su smidrais ir ožkos sūriu

Kišas su smidrais ir ožkos sūriu

Kišas į mano virtuvę atkeliavo pamažu. Pirmą kartą jį iškepiau prieš gerus 3 metus. Mano brangiausiajam taip patiko, kad pusę kišo sušlamštė iškarto, o man kažkaip neprilipo. Bet karts nuo karto vis iškepdavau, nes Vainius paprašydavo, vis keisdavau ingridientus ir pamažu patį prisijaukinau kišą. Ne, jis tikriausiai netaps mano mėgstamiausiu patiekalu, bet kartą per mėnesį mielai suvalgau gabaliuką. Kišo variantų yra begalės. Su mėsa, su žuvimi, su grybais ar daržovėmis, su crust’u ar be jo.

INGREDIENTAI
1 didesnio lapo sluoksniuotos bemielės tešlos;
Saujelės miltų (iškočioti tešlą);
200g smidrų;
100g prosciutto;
100g ožkos sūrio;
7 kiaušinių;
Šlakelio grietinėlės (nebūtina);

GAMINIMAS
1. Sluoksniuotą tešlą išimame iš šaldiklio ir paliekame kambario temperatūroje bent jau pusvalandį, kad atšiltų.
2. Tešlą iškočiojame iki tokio dydžio, kad padengtų turimą indą, kuriame kepsime kišą.
3. Kepimo indą išklojame iškočiota tešla.
4. Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinius su grietinėle.
5. Dedame smidrus, plėšome prosciutto kumpį, trupiname ožkos sūrį ir viską užpilame kiaušinio plakiniu.
6. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių ir kepame 40-45 minutes.
7. Iškepus traukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti.
8. Patiekiame su žirnių daigais.

@But First - Food

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną