Kino filmų ir patiekalų derinių konkursą laimėjo abiturientė alytiškė

Tai, kad galima pagaminti bulvių pyragą, kuriame bulvių skonio neįmanoma atpažinti, įrodė abiturientė alytiškė, kuri pirmadienio vakarą Vilniuje, Kulinarijos studijoje, surengtame teminiame vakarėlyje laimėjo kino filmų ir patiekalų derinių konkursą. Gintarė Kamandulytė komisiją įtikino saldų bulvių pyragą pasiūliusi prie filmo „Kur po velnių tie Morganai“.

Konkurso komisija, kurią sudarė aktoriai Ramūnas Rudokas, Žemyna Ašmontaitė bei Nijolė Narmontaitė, taip pat „Kino pavasario“ rengėja Vida Ramaškienė bei kultūros laidų vedėja ir kino kritikė Lolita Sutkaitienė, jauniausios konkurso dalyvės patiekalą vadino molekulinės virtuvės kūriniu, mat trintų bulvių pyragas buvo pagardintas vanile bei juodųjų serbentų uogiene ir priminė desertą, o ne tradicinį populiariausios lietuviškos daržovės kepinį. Ji laimėjo pagrindinį konkurso prizą – belaidį „Electrolux“ siurblį „Ergorapido“.

Itin daug komisijos pagyrimų taip pat sulaukė kaunietės Ivetos Pikutienės iškeptas obuolių pyragas, skirtas filmui „Adomo obuoliai“, pagardintas lazdyno riešutais, juoduoju šokoladu bei plakto baltymo kepure. I.Pikutienės vyras Žydrūnas Pikutis susirinkusiuosius vaišino plovu, dedikuotu juodojo humoro komedijai „Boratas“.

Žurnalo „Virtuvė Nuo...Iki“ ir „Electrolux“ surengtame konkurse vilnietė Eglė Šliogerytė, kurios mėgstamiausias filmas yra „Po Toskanos saule“, svečius pavaišino vegetariška lazanija, kurioje buvo suderintos morkos, špinatai, salierai ir marinuoti agurkėliai. Filmą „Geri metai“ marijampolietė Inesa Stravinskaitė pagardino raudonųjų svogūnų ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu pyragu, o kaunietė Daiva Vaitiekūnienė „Galutinį tikslą“ – sausainiais „Kruvinieji piršteliai“. Tuo tarpu vilnietė kulinarinio tinklaraščio gardumynai.blogspot.com autorė Viktorija Andrikonienė filmui „Gladiatorius“ parinko braškių sluoksniuotį.

Išpildydami kino temą vakarėlio rengėjai „Kulinarijos studijoje“ patiesė raudoną kilimą, sienas papuošė kino afišomis, stalus - baltomis lelijomis bei putojančio vyno taurių piramidėmis, atmosferą kaitino ir populiariausių filmų garso takeliai.

Kino temai skirtas kulinarinis vakarėlis yra septintasis „Electrolux“ vakarėlių gido „Dinner explorer“ renginys. Nuo praėjusių metų pavasario buvo surengtas braškių sezono atidarymas, Mindaugo karūnavimo šventė, gruziniškas Rtveli vakarėlis, indiški nauji metai Diwali, jamaikietiškas Bob Marley gimtadienis bei japoniška sakurų žydėjimo šventė. Teminių vakarėlių gidą galima rasti internete www.dinnerexplorer.com bei socialiniame tinkle „Facebook“.

AZ communications

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną