Kiaušinių apkepas su sūriu

Kiaušinių apkepas su sūriu

Greitas, šiltas ir paprastas patiekalas pusryčiams, pavakariams ar vakarienei. Vienas du - viską sudedam į skardą ir po pusvalandžio jau mėgaujamės rezultatu. Puiku ir tai, kad likutį galima pasilikti kitam kartui ar įsidėti į darbą pietums, nes šaltas šis apkepas irgi labai skanus. Ypatingai su padažu!

INGREDIENTAI

Apkepui:
120 g batono
1 dešrelės
60 g rūkytos/vytintos dešros
100 g fermentinio sūrio
50-100 ml grietinėlės
5 kiaušinių
1 a. š. džiovintų žolelių

Padažui:
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas pomidorų padažo
1-2 a. š. krienų
Šlakelis citrinos sulčių

GAMINIMAS (55 min)

1. Skardą plonai patepame sviestu/aliejumi ir dedame rankomis plėšytą batoną, raikytą dešrelę, smulkiai supjaustytą dešrą.
2. Viską sumaišome, apšlakstome grietinėle.
3. Dubenyje išplakame kiaušinius su žolelėmis (raudonėliais, petražolėmis ir pan.) ir pilame tolygiai paskirstydami į skardą. Užtarkuojame sūrio.
4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
5. Kol kepa, pasiruošiame padažą, sumaišydami jam skirtus ingredientus.
6. Patiekiamę karštą ar šaltą su padažu.

Skanaus!

Noriu.Valgyti

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną