Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kava ir jos aromatai

2008-07-21
Paskelbk savo straipsnį

Daugelis tikriausiai neįsivaizduoja rytmečio be aromatingos kavos puodelio, padedančio šalin nuvyti mieguistumą. Kavą gurkšnojame ne tik rytais, ja mėgaujamės ir atskubėję į darbą, pasivaišiname vienumoje laisvą minutę ar su draugais smagaus pašnekesio metu. Dažniausiai geriame paprastą kavą – užplikytas pupeles ar tirpiąją. Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo greitai paruošiama „trys viename“ kava. Kiekvienas renkasi pagal savo skonį, o aš noriu pasiūlyti šiek tiek kitokios kavos receptų.

Tiesiog šalta kava
4 stiklinės šalto pieno;
¼ stiklinės cukraus;
¼ stiklinės tirpios kavos;
¼ stiklinės karšto vandens;
ledo kubelių.

Sumaišykite kavą, cukrų ir karštą vandenį. Maišykite tol, kol ištirps kava bei cukrus. Tuomet supilkite prieš tai gerai išplaktą pieną. Į aukštą stiklinę įdėkite keletą kubelių ledo ir užpilkite paruoštu kavos mišiniu. Skanaus!

Karamelinė šalta kava
3 stiklinės grūsto ledo arba ledo kubelių;
1 ½ stiklinės jau paruoštos šaltos kavos;
½ stiklinės vėsaus pieno;
½ granuliuoto cukraus;
2 arbatiniai šaukšteliai karamelinio sirupo;
1 arbatinis šaukštelis šokoladinio sirupo;
¼ arbatinio šaukštelio druskos;
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Taigi inde sumaišykite kavą, pieną, karamelinį ir šokoladinį sirupus, cukrų bei druską. Maišykite maišytuvu. Jei neturite, išplakti pavyks ir paprasta virtuvine šluotele. Kai masė bus tolygiai išplakta, įberkite žiupsnelį vanilinio cukraus ir sudėkite trintą ledą arba jo kubelius. Viską plakite tol, kol ledas ištirps, o masė taps glotni ir kreminės konsistencijos. Mėgaukitės nieko nelaukdami. Skanaus gurkšnio!

Abrikosinė šalta kava
¾ stiklinės atvėsintos kavos;
½ stiklinės atvėsintų abrikosų nektaro;
1/3 stiklinės šalto pieno;
apie 250 g vanilinių ledų;
½ stiklinės šviežių abrikosų.

Sumaišykite kavą, pieną ir abrikosų nektarą viename inde. Sudėkite vanilinius ledus ir maišykite viską iki vientisos glotnios masės. Tuomet į smulkintuvą suberkite šviežius abrikosus ir sutrinkite. Paimkite aukštą stiklinę, sudėkite į ją ką tik trintus abrikosus, o ant viršaus supilkite prieš tai pagamintą kavos, pieno ir ledų mišinį. Pasmaguriaukite!

Pagal coffeerecipes.org parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: coffeesbar.com; lindt.com; meals.com
Meniu.lt informacija