Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kaune startavo alaus renginių ciklas

2012-05-06
Paskelbk savo straipsnį

Lietuva – alaus ir aludarių kraštas. Tačiau toks reiškinys kaip alaus kultūra nebuvo populiarus. Vynas mūsų šalyje atsirado vėliau nei alus, tačiau gan sparčiai kuriasi jo vartojimo įpročiai, jis degustuojamas ir derinamas su maistu. Vynas ragaujamas, o alus geriamas – tokia susidariusi nuomonė. Prie vyno dera subtilus maistas, o prie alaus – bet kas: traškučiai, žirniai ar česnakinė duona.

Kartus, švelnus, gaivus, kvepiantis bananais, gvazdikėliais, čiobreliais – daugybę alaus ypatybių gali išvardinti virtuvės meistras Donatas Dabrovolskas, vienas pirmųjų šalyje tapęs šio gėrimo someljė. Jis drąsiai sako „Ne“! sunkiems alaus bokalams ir riebiems tradiciniams užkandžiams prie alaus. Donatas kviečia alų atrasti iš naujo, patirti alaus ir teisingai parinkto maisto harmoniją. Juk alus gali paryškinti net desertų skonį!

„Perkūno namuose“ vykusio „Alaus ir maisto derinių“ vakaro meniu:

  • Vištienos širdelių ir pavasariniu salotų karštas užkandis rytietišku stiliumi.
    Prie šio patiekalo buvo siūlomas Dortmunder/European Export klasės lageris – „Švyturio Ekstra Draught“ alus.
  • Starkis su pavasarinėmis morkyčių, vynuoginų pomidorų ir šparagų salotomis.
    Prie šio patiekalo buvo siūlomas šviesus Kellerbier stiliaus lageris – „Švyturio Baltas“ alus.
  • Risoto stiliumi troškintos perlinės kruopos su kiaulienos šoninės gabalėliais ir pievagrybiais.
    Labai taikliai buvo priderintas šviesus kvietinis Hefeuweizen stiliaus „Švyturio Nefiltruotas“ alus.
  • Desertas - juodojo šokolado putėsiai patiekiami su naminiais ledais ir migdolų drožlėmis.
    Buvo derinamas su tamsiu Marzen/Oktoberfest stiliaus lageriu – „Švyturio Baltijos“ alumi.

Šiuo renginiu restoranas „Perkūno namai“ pradėjo alaus renginių ciklą, kurių metu apsilankusieji galės daugiau sužinoti apie įvairius alaus stilius, palyginti iš karto kelias skirtingas alaus rūšis, sužinoti, kokie patiekalai ar užkandžiai labiau dera prie vieno ar kito patiekalo.

Renginius ves profesionalus virtuvės šefas ir alaus someljė Donatas Dabrovolskas, kuris pristatys „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ alų.


Artimiausi renginiai restorane „Perkūno namai“:

  • Gegužės 31 d. 19 val. „Alus ir sūriai“
  • Birželio 27 d. 19 val. „Užkandžiai prie alaus“

Mėgstančius laisvesnę aplinką ir neformalų bendravimą, į alaus kokteilių degustacijas ir daugkartinio barmenų šou laimėtojo Artūro Grigorjevo šou kviečia viešbutyje-restorane „Daugirdas“ (T. Daugirdo g. 4, Kaunas) esanti vasaros terasa.

Alaus kokteilių šou „Daugirdo“ viešbučio terasoje:

  • Gegužės 30 d. 19 val.
  • Birželio 6 ir 20 d. 19 val.
  • Liepos 4 ir 18 d. 19 val.
  • Rugpjūčio 1, 15 ir 29 d. 19 val.
  • Rugsėjo 5 d. 19 val.

Restorano „Perkūno namai“ ir Meniu.lt informacija
Vytauto Mickevičiaus nuotraukos