Kalėdiniai sausainiai be baltų miltų

Kalėdiniai sausainiai be baltų miltų

INGREDIENTAI (5-6 porcijos)

1 stiklinės migdolų miltų
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio imbierų miltelių
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
¼ šaukštelio maltų muskato riešutų
1 žiupsnelio druskos
4 šaukštų sviesto
1 šaukšto medaus arba melasos
1 kiaušinio
¼ šaukštelio sodos
2 šaukštelių obuolių acto

GAMINIMO BŪDAS (30 min.)

Migdolų miltus sumaišyti su cinamonu, imbieru, gvazdikėliais, muskatu ir druska. Kambario temperatūros sviestą suplakti mikseriu su medumi arba melasa. Į sviesto masę įplakti kiaušinį. Sodą „nugesinti” acte, kad suputotų ir įmaišyti į sviesto masę. Sviesto masę sumaišyti su migdolų miltais ir prieskoniais. Paruoštą tešlą dėti 20 min į šaldymo kamerą (taip tešla nelips prie paviršiaus ir rankų). Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių (vėjelio funkcija). Iš šaldymo kameros traukti tešlą ir iškočioti kočėlu ant kepimo popieriaus 1 mm storumo, spausti norimas formeles ir iš karto perkelti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Įkaitintoje orkaitėje sausainius kepti 4-5 min ir ištraukus leisti atvėsti (geriausia nuėmus nuo skardos).

Recepto autorius: https://mitybologija.lt/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną