Kaip sutikti 2011 Baltojo Metalinio Triušio metus?

Kaip sutikti 2011 Baltojo Metalinio Triušio metus?

Iki visų taip laukiamos šventės Naujųjų metų liko visai nedaug. Kitų metų globėjas - Baltasis Metalinis Triušis, kuris legendose dar vadinamas Katinu ar Kiškiu. Nors jie prasideda tik vasario 3 dieną, pagal vakarietiškas tradicijas kalendorinių metų pradžia tapatinama su kinų.

Naujieji metai – riba atskirianti naują ir seną, simbolizuoja naujų darbų pradžią, laiką apmąstymams apie tai, kas nuveikta ir naujų tikslų nustatymams. Žinoma, prietarais tikėti kvaila, tačiau ne vienas pasiduodame jų įtakai ir tikime, kad kaip pasitiksime Naujuosius metus, tokie jie ir bus. Ne viena šeimininkė iš anksto stengiasi apgalvoti Naujųjų metų meniu ir visas smulkmenas.

Triušis – bailus, nedrąsus, bet labai svetingas gyvūnas, pirmenybę teikiantis namams. Tad triušio metais dažniau kvieskitės draugus ir pas save, patys mažiau vaikščiokite į svečius. Gera triušio savybė – taktiškumas, tad 2011 metais reikėtų būti diplomatiškesniems, blogos savybės – bailumas ir pedantiškumas.

Kaip dekoruoti stalą?

Serviruojant stalą, nepamirškite geltonos spalvos elementų: staltiesės, indų ar servetėlių. Kadangi ateinančių metų simbolis – metalas, stalą papuošti puikiai tiks blizgi staltiesė, metalinės žvakidės, vazos ar stalo įrankiai. Stalo viduryje pastatykite didelį indą su obuoliais ir apelsinais.

Šventinio meniu akcentai – vegetariški patiekalai

Pasistenkite, kad ant šventinio stalo būtinai atsidurtų patiekalų su morkomis, obuoliais, žalumynais, valgius gardinkite citrinomis. Akivaizdu, kad iš Naujųjų metų meniu reikėtų išbraukti šio gyvūno mėsą. Nors triušis geras ir jautrus, dėl visa ko patartina atsisakyti mėsiškų valgių. Šių Naujųjų metų meniu akcentas – vegetariški patiekalai. Mėsiškus patiekalus iškeiskite į žuvies, gaminkite valgius su jūros gėrybėmis.

Šventinėje aprangoje taip pat reikėtų naudoti blizgias detales, rinktis metalinio blizgesio turinčius audinius arba prie klasikinių audinių priderinkite elegantišką bižuteriją ar prabangius sidabro, platinos dirbinius.

Elena Germanovič
Šaltinis: restorator.name
Nuotraukos: inmagine.com
MENIU.LT informacija

2010 12

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną