Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Kafezhauz'o“ žuvies „Ežio“ ypatingasis receptas (Panevėžys)

2009-10-21
Paskelbk savo straipsnį

Panevėžyje, Ukmergės g. 3, jau penktus metus sėkmingai veikianti kavinė „Kafenhauz” išsiskiria originaliu interjeru, išlaikomomis tradicijomis bei nuolatinių svečių ratu. Čia visada rasite gardžių patiekalų, o taip pat didžiausią kavos pasirinkimą Panevėžio mieste...

„Kafenhauz” puikiai pažįstama ir džiazo muzikos mėgėjams – ne vieną kartą rengti džiazo muzikos vakarai tikra atgaiva ausiai, o meistrės Genovaitės Vaicekuaskienės ruošti patiekalai – palaima gomuriui. Netrukus bus atnaujintas valgiaraštis, o belaukiant rudeniškų naujienų, virtuvės šefė nusprendė papasakoti apie firminio „Kafenhauz'-o“ žuvies ežio gamybos procesą. Juk taip malonu nustebinti šeimyną, draugus ar svečius: „Karpį gaminame pagal kiniečių receptą ir technologiją. Didžiulis karpis su atsikišusiais spygliais primena ežį, o aplink jį patiestas troškintų kubeliais pjaustytų morkų ir žaliųjų žirnelių kilimas, įsuptas į raudonąjį padažą, dar labiau glosto žuvį paruošusio meistro savimeilę ir skatina būrelio valgytojų susidomėjimą. Karpį imame kuo didesnį – apie 1,5 kg! Žuvis turi būti šviežia – geriausiai gyva iš tvenkinio ar akvariumo.“

Moteris tęsė toliau: „Žuvį nuvalome labai atsargiai, išlaikant visos žuvies formą, įpjauname iš dviejų pusių įstrižai – kinietis virėjas išmokė tai padaryti preciziškai. Įtriname prieskoniniu aliejumi ir mėgstamomis žolelėmis. Po to žuvį padengiame miltų - krakmolo rūku ir kepame labai karštame aliejuje tik kelias minutes. Mūsų žuvytei tai nepatiks, todėl ji pasišiauš, rodydama spyglius. Aliejaus nepagailėkime. Iškeptą žuvį patiekiame su minėtu garnyru, raudonuoju padažu ir biriais baltaisiais ryžiais. Karštas padažas įsigeria į karpį, todėl „Ežys“ - sultingas ir minkštas. Skanaus! Jeigu abejojate, kad „Ežys“ nepavyks, mes Jūsų laukiame „Kafenhauz“ kavinėje ir šią gardžią žuvį pagaminsime vos per pusvalandį. Patiekalas skirtas keturiems svečiams. Kartą paragavę, skonio nepamiršite ilgam! “

Rudenėjant bei vis ilgėjant tamsiems vakarams, kavinės šeimininkė Birutė Sargūnienė kviečia užsukti bei jaukiai pasėdėti „Kafenhauz“ - trumpam pabėkite nuo kasdienybės, sustokite ir pasidžiaukite akimirka...


Elena Germanovič

sxc.hu nuotraukos