Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Ką pietums valgyti biure? (naudinga)

2010-04-21
Paskelbk savo straipsnį

Priklausote tiems „laimingiesiems“, kurie pietauja biure? Pateikiame 10 pasiūlymų nenorintiems savo skrandžio „lepinti“ patiekalu „Niekas“.

Riešutai niekuo neprastesni už džiūvėsius: juos taip pat galima valgyti darbo vietoje. Tiesa, riešutai dar ir naudingi. Pavyzdžiui, graikiniai organizmui suteiks atsparumo. Migdoluose yra daug kalcio, kalio, fosforo, vitamino E, magnio, seleno. Lazdynų riešutuose yra vitaminų B ir E, kurie stiprina mūsų plaukus ir gražina odą. Anakardžiuose (kaip ir mėsoje) yra daug geležies. Šis faktas turėtų būti įdomus vegetarams.

Džiovinti vaisiai. Keista, tačiau jie geresni nei švieži. Štai džiovintos datulės net 10 kartų naudingesnės už ką tik nuskintas. Jos – puikus energijos šaltinis, puikus pakaitalas saldainiams iš automato.

Pieno produktai. Gyvieji jogurtai ir kefyras su jūsų organizmu gali daryti stebuklus: grąžinti į normalią pusiausvyrą nervinę sistemą ir tuo pat metu sumažinti mieguistumą bei chroninį išsiblaškymą. Galima sakyti, jog tai naujos kartos vaistai be jokio pašalinio poveikio.

Sausi pusryčiai. Anglų dietologai nustatė, jog šis populiarus maistas gali ne tik malšinti alkį, bet ir gerinti protinę veiklą. Taigi metas atsikratyti stereotipų ir sausus pusryčius valgyti pietums. O jei dar pagardinsite kivių, bananų, apelsinų gabalėliais...

Rūpi duona arba duoniukai. Salotos lapas, gabalėlis parmezano ir duoniukas – idealus sumuštinis. Skanu, naudinga ir nekenkia figūrai.

Medus – dar viena alternatyva šokoladiniams batonėliams. Beje, jei į medų įbersite razinų ir susuksite į salotos lapą, gausime neįprastą, bet labai sveiką ir naudingą desertą (medus stiprina imunitetą ir aktyvina protinių ląstelių veiklą).

Kartusis šokoladas. Jei datulės, riešutai, medus nepadeda ir organizmas nepaliaujamai reikalauja šokolado, rinkitės kartųjį, aukščiausios rūšies šokoladą be riešutų ir kitų priedų. Tokiame šokolade mažai riebalų.

Kietas sūris. Parmezanas ne tik gardesnis, bet ir naudingesnis už savo „giminaičius“. 100 gramų parmezano maistine verte galima sulyginti su 200 gramų kiaulienos. Jame taip pat daug kalcio, kuris dalyvauja daugelyje organizmo procesų. Pavyzdžiui, gerina atmintį.

Greitai pagaminamos košės. Jei renkatės vieną blogybę iš dviejų, pirmenybę teikite ne „greitiems“ makaronams, o greitai gaminamoms košėms. Jos gerina virškinimą. Rinkitės paprastas košes, kuriose kuo mažiau įvairių priedų (mažiau pakenksite organizmui).

Raminta Skripkaitė
Nuotrauka: inmagine.com
Meniu.lt informacija

2010 04 21