Juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

Juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

INGREDIENTAI (2 porcijos)
60 ml (pusės stiklinės) virtų juodųjų lešių
30 g. Įvairių salotų lapų: sultenės, gražgarstės, jaunų burokėlių lapelių
4-5 vnt. jaunų virtų burokėlių
10 g. (saujos) daigintų Mung pupelių 
10 g (saujos) kedrinių pinijų riešutų
100 g falafelių mišinio
3 v. š. nerafinuoto šalto spaudimo avokadų aliejaus

GAMINIMAS (20 MIN)
Rudens ir žiemos sezonu nepamirškite mūsų pasididžiavimo – šakninių daržovių: burokėlių, morkų, salierų, ridikų. Juos galite kepti, virti ar apdoroti garuose ir kuo puikiausiai įkomponuoti į salotas. Į salotas dėkite įvairių spalvų lęšius, keiskite juos pupelėmis ar avinžirniais. Improvizuokite: naudokite skirtingus aliejus, įmaišykite tahini, citrinos sulčių ar balzamiko, įpilkite lašelį agavų sirupo ir kaskart turėsite vis kitokius skonius.

Recepto autoriushttps://soulfood.lt/ 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną