Jovita Valeikaitė vakarieniauja su draugais namuose, o kartais – net Rygoje

Jovita Valeikaitė vakarieniauja su draugais namuose, o kartais – net Rygoje

Žurnalistės, TV3 laidos „Lietuvos ryto televizija“ vedėjos Jovitos Valeikaitės šaldytuve visuomet galima rasti kefyro, obuolių ir sūrio. Ji niekada nevalgytų gyvačių, ar skanėstais vadinamų vabzdžių.

Ką valgai ir geri ryte?
Ryte būtinai išgeriu stiklinę vandens, po to – kavos. Anksčiau tai būdavo stipri, dviguba moka, o dabar – silpna užpiltinė kava su kardamono sėklomis. Jų visada parsivežu specialiai iš Indijos, kad kiekvieną rytą prisiminčiau saulę.

Ar dažnai lankaisi kavinėse/restoranuose? Pagal ką renkiesi, kur pietauti (aptarnavimą, patiekalų asortimentą, muziką ir pan.)?
Kavinėse ir restoranuose lankausi dažnai, bet ne nuolatos. Renkuosi pagal virtuvę. Žinau, kur rukolos salotos skaniausios, o kur Cezario. Kur yra skanūs špinatai su imbieru, o kur jautienos kepsniai.

Kavines ir restoranus renkuosi pagal nuotaiką ir pagal tai, ko tuo metu norisi: skaniai pavalgyti ar maloniai pabendrauti, gurkšnojant taurę vyno. Smagu, kad yra vieta, kur visada malonu pusryčiauti, kur vynas geras ir žmonės mieli... Bet iškilmingai vakarienei vietą surasti sunku.

Kuo toliau, tuo dažniau su draugais renkamės vakarienes namuose. Ne tik todėl, kad jaukiausia ir pačių pagamintas maistas yra skaniausias, bet ir dėl to, kad Vilniuje mažai gražių vietų, kuriose skaniai gamina. Kainos auga sparčiai, o kokybė, deja – krenta. Ne tik maisto, bet ir aptarnavimo. Kartais galime nulėkti vakarienės net į Rygą. Ir tik todėl, kad ten ir maistas, ir aptarnavimo kokybė nepalyginamai aukštesnio lygio.

Gal turi savo firminį patiekalą?
Man labai patinka kepti varškės sūrį su daržovėmis, pomidorais, baklažanais, paprikomis. Saulėje džiovinti pomidorai, daug žalumynų... ir toks skaniai apskrudęs sūris, su juoda duona, su sviestu... ir pesto padažu. Ypač tinka vasarą su vynu.

Ko Tavo šaldytuve visada galima atrasti?
Kefyro, daug daug obuolių ir daug sūrio. Tiesa, mano namuose visada turi būti juodos duonos ir kavos.

Ar yra patiekalas/produktas, kurio niekada nevalgytum?
Niekada nevalgyčiau naminių gyvūnų ir draugų (žinoma, juokauju). Bet kačiukų, šuniukų, gyvačių – tikrai ne! Man visai neįdomus kiniškas turgus su vietiniais „skanumynais“ – vabzdžiais. Gyvatės manęs nedomina taip pat, net ir tos, kurios šimtą metų mirko tekiloje...

Kuo vaišini svečius?
Tuo, kas tuo metu yra namuose. Tai gali būti sriuba arba virtos bulvės su kefyru. O jei svečiai kviesti ir ilgai laukti, kepame jautieną su slyvomis ir „Napoleono“ tortą (pagal smetonišką receptą). Jei tai pusryčiai – kiaušinienę su pomidorais. Vasarą svečiams pavaišinti puikiai tinka pienas su braškėmis.

Keisčiausias patiekalas, kurio teko ragauti.
Molekulinė virtuvė – labai įdomus skonių atrakcionas. Tai didžiulis įspūdis, kurį patyriau Maskvos restorane „Anatolij Kom“. Vakarienė iš keturiolikos skirtingų patiekalų buvo ir keista, ir įdomu. Kai kurie iš jų buvo labai skanūs. Buvo momentų, kada reikėjo stipriai suimti save į rankas ir prisiversti kažką suvalgyti. Dabar, žinodama, kas yra „molekulinė virtuvė pas „Anatolijų Komą“, esu rami ir sugrįžti ten neskubu. Tiesa, jei nežinočiau, labai rekomenduočiau ir pati sau, ir draugams, kurie važiuoja į Maskvą. Tai buvo įspūdis visam gyvenimui, bet apie tai reikia ilgai pasakoti.

Parengė Raminta Skripkaitė
Nuotrauka iš asmeninio Jovitos Valeikaitės archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną