Jau veikia restoranas, kuriame nesusidaro atliekos

Jau veikia restoranas, kuriame nesusidaro atliekos

Po 12 metų darbo įvairiuose pasaulio restoranuose, britų kilmės šefas grįžo į gimtinę, kur atidarė pirmąjį šalyje restoraną, kuriame nesusidaro atliekos. Restorano "Silo" kredo - "tiekti tik vietinį, sezoninį maistą ir nieko neišmesti".

"Neįtikėtina, tačiau atsikratyti 95 proc. įprastai restorane susidarančių atliekų buvo stebinančiai paprasta. Paslaptis - bendradarbiavimas su produktų tiekėjais pritariančiais tokiai filosofijai ir sutinkančiais naudoti daugkartinius indus/pakuotes. Jokių vienkartinių pakuočių ir maišelių. Jei pakuočių nebeįmanoma panaudoti pakartotinai, jos transformuojamos į talpas ne maisto produktams. Nesusidaryti bereikalingoms maisto atliekoms padeda kompostavimo įrenginys. Restorane naudojamas elektrolizuotas vanduo, kuris, teigiama atstoja antibakterinį muilą, todėl šio nebereikia." - patirtimi dalinasi restorano šefas ir įkūrėjas.

Restorano filosofija neapsiriboja atliekų vengimu. Douglas McMaster teigimu didžioji dalis restoranų ir visos maisto pramonės nedirba taip, kaip turėtų. "Gyvename tokioje aplinkoje, kur visi įsivaizduoja, kad avokadai ar pomidorai natūraliomis sąlygomis dera ištisus metus, bet taip nėra. Tuomet prisideda ir įvairūs cheminiai maisto priedai, stabilizatoriai, kurie neaišku kaip veikia mūsų organizmus. Nenuostabu, kad žmonės vis labiau serga alergijomis ir netoleruoja vis daugiau maisto produktų".

"Silo" restoranas kasdien siūlo 6 pagrindinius patiekalus: mėsos, žuvies, veganiškas arba specialus, slaptas patiekalas. Norėdami išvengti maisto šildymo po karštomis lempomis prieš patiekiant lankytojui, šefai kątik pagamintą maistą atneša patys. Miltai kepiniams malami restorane, o vanduo tualetuose bus nuleidžiamas naudojant vandens nuotekas iš kavos aparatų. Artimiausi restorano planai - saulės energijos naudojimas restorane.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną