Italijoje išrasti dietiniai makaronai

Italijoje išrasti dietiniai makaronai

„Nuo jų tikrai lieknėjama, mes atlikome eksperimentą“, – pasakojo miestelio prie Perudži, kur ir buvo atlikti bandymai, meras Preči Alfredo Virdžili.

Umberto Kornelli – Europos bendruomenės biologinio maisto prezidentas. Jo tagliatelle – ilgi, ploni makaronai, kurie, kaip ir spagečiai, laikomi italų virtuvės simboliu. Jie sudaryti iš poligliukozamino medžiagų, kurių galima rasti maisto papilduose, skirtuose mažinti svorį.

„Eksperimente dalyvavo 40 miestelio gyventojų, kurių amžius nuo 25 iki 70 metų. Visi jie skundėsi turintys antsvorio. Dietinių makaronų dietą išbandė 25 žmonės. Tiesa, 12 iš jų pasitraukė nebaigę eksperimento, nes jiems nusibodo vienodas maistas. Likusieji maitinosi įprastais makaronais. Po dviejų mėnesių paaiškėjo, kad valgiusieji dietinius tagliatelle ne tik numetė po 2,5 kilogramo, bet ir sumažėjo jų talijos apimtis“, – kalbėjo A. Virdžili. Tokiu būdu miestelio gyventojai tikisi įrodyti, jog nuo makaronų ne storėjama (kaip yra įprasta manyti), bet sėkmingai lieknėjama.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://persona.rin.ru
Nuotraukos: http://pro.corbis.com; www.flickr.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną