Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Išsvajotas šokolado degustuotojo darbas

2009-08-26
Paskelbk savo straipsnį

Vaikystėje kai kurie svajojo tapti gydytojais, mokytojais ar turėti savo verslą. Tuo tarpu, pasirodo, kad kai kur daugelis smaližių svajoja apie šokolado degustuotojo darbą. Belgrade, atsiradus šiai pozicijai į vieną vietą pretenduoja net tūkstantis kandidatų, nuo 18 iki 86 metų.

„San Marina“ šokoladinius saldainius su įdaru gaminanti kompanija gavo užduotimi: paraiškas į degustatoriaus poziciją net mokytojai, inžinieriai, teisininkai, teisėjai, vadovai ir pensininkai. Nauja darbo vieta susidomėjo ir užsieniečiai – buvo gautos paraiškos net iš PAR, o taip pat iš Europos šalių: Austrijos, Didžiosios Britanijos, Italijos.

Kandidatai siuntė šokoladinių saldainių receptus, nuotraukas, o taip pat skoninius potyrius. „Merima Krstić“ kompanijos gamybos vadovė tikina, jog įdomiausias dalykas, kad laiškuose niekas nesiteiravo dėl atlyginimo – daugelis žmonių siūlė iš pradžių net dirbti už dyką. Atlikus pirminę kvalifikacinę atranką, išrinkti 100 kandidatų, iš bus įdarbintas tik vienas.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai svajonių darbas, tačiau degustuotojas susiduria su apribojimais – jis negali rūkyti ir gerti alkoholio. Kandidatas taip pat turi mokėti atskirti 80 šokolado ir šokoladinių saldainių skonio derinių. Naujo darbuotojo pagalba kompanija tikisi skoninių derinių skaičių padidinti iki 100.

Atrinktas asmuo taip pat dalyvaus naujų produktų kūrime. Dėl šios priežasties žmogus negali būti alergiškas juodam, baltam ar pieniškam šokoladui, o taip pat įvairiems įdarams: vaisiams, alkoholiui, riešutams, čili, paprikai, pipirams, kardamonui, levandai, imbierui. Šokolado degustuotojas ne tik turės visko ragauti, tačiau ir mokėti parinkti šokoladinius saldainius pagal kliento poreikį.

Kompanijos atstovai atskleidė, kad šokoladinius saldainius reikėtų degustuoti neskubant, kambario temperatūroje. Iš pradžių reikia pajusti šokoladinio saldainio konsistenciją pirštais, tada dantimis perkąsti saldainį ir esant 36 laipsniams Celsijaus ant liežuvio atsiskleidžia pilna skoninė puokštė. Trumpam sustabdžius kvėpavimą, reikia įkvėpti pro nosį. Tiek nedaug reikia, kad žmogus pasijustų laimingas...

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija