Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Ispanijoje – sraigių festivalis (šventės)

2009-04-28
Paskelbk savo straipsnį

Katalonijos mieste Leridoje (isp. Lérida; kat. Lleida), nuo Barselonos nutolusiame 150 kilometrų, kiekvienais metais, gegužės pabaigoje, vyksta didžiausias šalyje gastronomijos festivalis, skirtas vietiniam delikatesui – vynuoginėms sraigėms.

Festivalis „Aplec del Caragol“ organizuojamas nuo 1979 metų. Jo pradininkas – vietinis gastronomas Manolo Calpe. Šiemet jis vyks jubiliejinį trisdešimtąjį kartą. Pirmą kartą surengtas renginys buvo panašesnis į iškylą, kuomet trys šimtai Katalonijos sraigių mėgėjų išsiruošė prie Segria upės mėgautis krašto delikatesu. Nuo to laiko gurmanų minios kiekvieną pavasarį susiburia į Leridos miestą švęsti festivalio. Į šventę susirenka apie 12 tūkstančių gyventojų ir apie 200 tūkstančių svečių. Per tris festivalio dienas apytiksliai pagaminama 12 tonų egzotinių moliuskų, pagardintų garsiais leridietiškais padažais. Pagal skirtingus receptus gaminamos sraigės ne tik iš Katalonijos, bet ir iš kitų Ispanijos regionų, Šiaurės Afrikos bei Pietų Amerikos. Be sraigių galima paragauti ir kitų katalonietiškos virtuvės patiekalų.

Aktyviausi šventės dalyviai – gurmanai, susibūrusieji į specialią Sraigių festivalio federaciją. Šių klubų nariai rengia spalvingas eitynes, o po jų vyksta į vakarėlius. Dauguma vakarėlių – uždari, todėl būtina gauti kvietimą iš miestiečių. Jei pažįstamų neturite, jūsų paslaugoms – daugybė restoranėlių, siūlančių tipinius katalonietiškus patiekalus iš sraigių.

Gardūs patiekalai, gėrimai ir šokiai. Festivalio metu taip pat galima paklausyti liaudies muzikos koncertų, pažiūrėti gatvės šou. Šiemet festivalis vyks gegužės 22–24 dienomis.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.alltravels.com
Nuotraukos: www.aplec.org
Meniu.lt informacija