Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Iš ko gaminamas greitasis maistas?

2008-11-13
Paskelbk savo straipsnį

„Beveik visi greitojo maitinimo restoranų patiekalai vienu ar kitu atveju „pagaminti“ iš kukurūzų“, – taip teigia amerikiečių mokslininkai publikuotame žurnalo „Proceedings of the National Academy of Sciences“ straipsnyje.

Straipsnio autoriai Hope Jahrenas ir Rebecca Kraft iš Havajų universiteto įrodė, jog nėra beveik nė vieno greitojo maisto patiekalo, kurio pagrindinis šaltinis nebūtų kukurūzai. Būtent jais šeriami galvijai ir paukščiai, iš kurių mėsos gaminami mėsainiai ir sumuštiniai, o kukurūzų aliejuje kepamos gruzdintos bulvytės.

Mokslininkai atliko anglies ir azoto izotopų mėsainiuose, vištienos sumuštiniuose ir gruzdintose bulvytėse, pagamintų trijų greitojo maitinimo tinklų restoranuose „McDonald’s“, „Burger King“ ir „Wendy“, analizę. Kukurūzai sudaryti iš unikalių izotopų struktūros, kurių ypatybės išsiskiria jais mintančių galvijų mėsoje. Rezultatai parodė, jog iš 162 atvejų pasitaikė tik 12, kuomet galvijų maisto šaltinis buvo ne kukurūzai, o žolė arba grūdai. Tyrimo autoriai vištienoje ir jautienoje aptiko taip pat aukštą azoto izotopų lygį, o tai įrodo, jog pašarams auginti naudojamos azotinės trąšos.

Tiriant aliejų, kuris naudojamas gruzdintoms bulvytėms gaminti, išaiškėjo, kad ir čia pagrindinė sudedamoji dalis yra kukurūzai.

„Rezultatai parodė, jog greitojo maisto industrijoje vienas svarbiausių produktų yra kukurūzai“, – pažymi autoriai. Amerikiečiai per metus greitojo maitinimo restoranuose išleidžia daugiau kaip 100 milijardų dolerių, o tai lemią milžinišką kalorijų perteklių.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.rian.ru
Nuotraukos: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija