Interviu su garsiausiu Vengrijos vyndariu Csaba Malatinszky (II dalis)

Interviu su garsiausiu Vengrijos vyndariu Csaba Malatinszky (II dalis)

Kokiais kamščiais kemšate savo vynus?

Naudoju portugališką „korką“. Jis vynui padeda įgauti savybes, kol vynas butelyje dar bręsta.

Pirma interviu dalis>>


Lietuvoje gero vyno butelys kainuoja. O kaip Vengrijoje?

Vengrijoje kol kas mokesčiai „nesmaugia“. Mūsų šalyje rasite tikrai nemažai iš užjūrio atbagabento prasto vyno. Kainą mes nustatome atsižvelgdami į kokybę. Jeigu mano vynas nei kiek kokybe nenusileidžia Bordo ar kitiems žinomiems regionams, kodėl gi turėčiau jį atiduodi pigiai? Kokybė – pagrindinis rodiklis, nuo kurio ir kaina priklauso.

Ar tikite ekologijos nauda vyno ūkiuose?

Žinau, kad tai gerai, tačiau šiais laikais retai kas tai daro... Pats naudoju tik natūralias trąšas.

Lietuviai mėgsta alų, o kokiam gėrimui pirmenybę teikia vengrai?

Nemeluosiu, vengrai labai mėgsta vyną. Mūsų šalyje vyno kultūra klesti. Tarp I ir II karų Vengrija buvo trečia vyno tiekėja pasaulyje. Tradicijos labai gilios. Tuomet buvo tikra vynuogių kokybė, apie priedus bei priemaišas nebuvo net kalbos. Jei vynuogė gauna perdaug saulės spindulių - ji būna pažeista, tačiau šiandien, pridedant įvairių priedų visi šie trūkūmai paslepiami... Anksčiau taip nebuvo, vynas buvo išties kokybiškas. Vengrija gali didžiuotis savo geografine padėtimi ir dovanoti čia gaminamus natūralius vynus be jokių priemaišų.

Lietuvoje vyno parodoje esate pirmą kartą. Kokios šio gėrimo šventės vyksta Jūsų šalyje?

Įvairūs festivaliai pas mus vyksta tikrai dažnai, galbūt kartais pernelyg dažnai... (aut. šypsosi pašnekovas). Renginiai, skirti vynams – naudinga pamoka. Jais mėgautis, reikia išmokti. Suprasti vyno gamybą užima nemažai laiko. Nepakanka turėti informacijos, tiesiog būtina turėti žinių. Man svarbiausia - pažinti tuos žmones, kurie domisi mano vynu. Noriu pabendrauti su kiekvienu.

Paragauti Csabos Malatinszkio vynų žinoma galite vykti į Vengriją, tačiau dalis šių vynų yra „Csàrdos” restoranuose.

Vengrų restoranas Trakuose>>

Vengrų restoranas Vilniuje>>

Kalbino Raminta Skripkaitė ir Donatas Kocys
Nuotraukos: www.malatinszky.hu
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną