Indiška sviestinė vištiena

Indiška sviestinė vištiena

Kartais egzotiškai skambantys patiekalai yra išties paprasti ir greitai pagaminami. Šiame recepte nenaudojau jokių negirdėtų ingredientų, bet patiekalo skonis buvo tikrai ypatingas. Šis receptas ypač tinka žiemos metu, kai norisi kiek sunkesnio maisto, kuriame būtų ir česnakas, imbieras bei aštroki prieskoniai.

Nors nenaudojau visų tradicinių indiškų prieskonių, bet patiekalo skonis buvo pakankamai intensyvus, maloniai jautėsi aštrumas. Šiuo metu stengiuosi naudoti indiškoje virtuvėje populiarų prieskonį, nes jame yra daugybė naudingų medžiagų: baltymų, vitaminų C, E, geležies, magnio, kalio. Tikima, kad ciberžolė stiprina imunitetą, užkerta kelią peršalimo ligoms, gerina virškinimą, padeda turint artritą, neleidžia daugintis vėžinėms ląstelėms, naudinga norintiems sulieknėti.

INGREDIENTAI

500 g vištienos krūtinėlės
1 valg. š. sviesto kepimui

Marinatui
3 valg. š. graikiško jogurto
2 česnako skiltelės, sugrūstos
1 arbat. š. imbiero šaknies, sugrūstos
1/2 arbat. š. raudonųjų čili miltelių
žiupsnelis druskos

Padažui
500 ml pomidorų tyrės (tomato passata)
200 ml neriebios grietinėlės (naudojau avižų gr.)
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 česnako skiltelės, sugrūstos
1 valg. š. imbiero šaknies, sugrūstos
3 valg. š. sviesto
1 arbat. š. garam masala prieskonių
1 arbat. š. ciberžolės
1/2 arbat. š. raudonųjų čili miltelių
1/2 arbat. š. kumino
žiupsnelis druskos
1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
šviežių kalendrų ar petražolių papuošimui

GAMINIMAS

1. Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Inde sumaišyti su marinato ingredientais. Palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 min.
2. Keptuvėje įkaitinti sviestą. Suberti vištienos gabaliukus. Pakepinti, kol jie suminkštės. Juos perkelti į indą.
3. Keptuvėje įkaitinti 1 valg. š. sviesto. Suberti svogūną. Jį pakepinti apie 4 min. Suberti česnaką, imbierą, prieskonius. Pakepinti apie 30 s.
4. Supilti pomidorų tyrę. Išmaišyti. Kaitinti ant nedidelės temperatūros apie 5 min. Supilti grietinėlę, 2 valg. š. sviesto ir vištieną. Pagardinti druska. Kaitinti apie 8 min.
5. Įlašinti citrinos sulčių. Apibarstyti kalendromis ar petražolėmis.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną