„Iki“ kulinarijos cechas – vienas moderniausių Baltijos šalyse

„Iki“ kulinarijos cechas – vienas moderniausių Baltijos šalyse

Spalio 9 d., prie Panevėžio oficialiai atidarytas prekybos centrų tinklo „Iki“ kulinarijos cechas, kuris centralizuotai gamins ir teiks produkciją „Iki“ mažmeninio tinklo parduotuvėms Lietuvoje ir Latvijoje. Cechas, į kurį investuota per 38 mln. litų, atitinka aukščiausius kokybę užtikrinančius standartus ir laikomas moderniausiu tokiu Baltijos šalyse.

„Centralizuoti kulinarinę gamybą buvo svarbu dėl to, kad tai padės dar efektyviau užtikrinti puikų kulinarinių gaminių skonį, kokybę bei šviežumą – dalykus, kuriems teikiame ypatingai daug dėmesio. Dabar, kai gamyba bus sutelkta vienoje vietoje, bus paprasčiau vykdyti kokybės kontrolę bei keliamus griežtus higienos reikalavimus“, - sakė „Iki“ prekybos tinklo generalinis direktorius Marcelis Harasztis.

Naujojo cecho pajėgumai bus dvigubai didesni nei iki šiol didžiuosiuose miestuose veikusių kulinarijos cechų kartu sudėjus. Pavyzdžiui, apie 50 rūšių įvairių mišrainių ir salotų ceche bus pagaminama po 7 tonas per dieną. Iš viso čia bus gaminama apie 150 pavadinimų gaminių – daugiausia salotų, mišrainių bei įvairių pusgaminių. Kiekvieną metų ketvirtį gaminamos produkcijos asortimentą planuojama papildyti naujais gaminiais. Beje, konditerijos, bakalėjos ir šviežiai keptų mėsos gaminių produkcija ir toliau vyks didžiuosiuose prekybos centruose – ten, kur jie buvo gaminami iki šiol.

Naujasis kulinarijos cechas pastatytas šalia „Iki“ Panevėžio logistikos centro, kuris organizuos produkcijos pristatymą į Lietuvoje ir Latvijoje veikiančias „Iki“ mažmeninio tinklo parduotuves „Iki“, „Ikiukas“ ir „Cento“. Kulinarinius gaminius išvežios per 40 automobilių, o pristatymai į tolimiausius taškus truks iki 5 valandų. Produkcija iš naujojo cecho jau pradėta tiekti į prekybos tinklui priklausančias parduotuves. Cechui pradėjus veiklą „Iki“ ir „Ikiuko“ parduotuvėse atsiras dar viena naujovė – kulinarijos gaminių savitarnos lentynos, kuriose pirkėjai ras iškart į specialius indelius supakuotų kulinarijos gaminių.

„Iki“ kulinarijos cechas yra viena didžiausių investicijų regione šiais metais. Iš viso investuota 38 mln. Lt, iš kurių 21 mln. Lt – į pastatą ir infrastruktūrą, likusieji 17 mln. Lt – į įrangą. Ceche dirba 180 darbuotojų, tačiau augant produkcijos poreikiui įdarbintųjų skaičių planuojama didinti iki 250.

Žiūrėkite reportažą apie naująjį cechą >>

Meniu.lt ir „Iki“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną