Įdomios naujų restoranų koncepcijos (Šveicarija)

Įdomios naujų restoranų koncepcijos (Šveicarija)

Kiekvieną savaitgalį portalo Meniu.lt HORECA naujienuose sklebsime straipsniukus apie įdomius ir sėkmingai dirbančius naujai atidarytus užsienio restoranus. Tikimės, kad tai padės restoranų vadovams pasisemti naujų įdėjų. Pristatome po kelias koncepcijas iš Šveicarijos.

Miestelio brangenybė
Mažame Kūro miestelyje (35 000 gyventojų) įsikūręs jaukus 42 vietų restoranėlis „Muhlbach“. 7 metrų aukščio betoninis kubo formos statinys – šveicarų architekto Conradin Clavuot šedevras. Bendra investicija – beveik 3 milijonai litų. Koncepcija – didelis pasirinkimas elegantiškų užkandžių, salotų, makaronų patiekalų bei desertų dienos metu. Vakarėjant restoranas tampa nuostabių aperityvų vieta. Vidutiniškai čia apsilanko 170 žmonių per dieną, kurių kiekvienas išleidžia apie 35 Lt. Neseniai atidarytas tik išsinešti skirtus patiekalus gaminantis to paties restorano filialas traukinių stotyje lankytojų dėmesiu taip pat nesiskundžia. Aišku tai, jog šiuos restoranus valdanti „Merz Group“ tikrai neapsiriko: turėti dvi maitinimo įstaigas tokiame mažame miestelyje protinga, juk jeigu atvykę svečiai neapsilankys miesto restorane, vis tik, didelė tikimybė, jog jie užsuks į įsikūrusį traukinių stotyje...
Plačiau internete: www.muehlba.ch

Gurmanų rojus...
2008 balandžio mėnesį, po 4 metus trukusių rekonstrukcijų, Ciūriche buvo atidarytas penkių žvaigždučių kurortas „The Dolder Grand“. Čia įsikūręs 173 kambarių viešbutis su SPA centru, golfo laukais, dviem restoranais bei baru. Pirmasis restoranas – 54 vietų, aukščiausios klasės, jau įvertintas 1 Mišelino žvaigždute, tikras gurmanų rojus. Populiariausias čia 4 patiekalų degustacinis meniu, kuris kainuoja 331 Lt žmogui. Žuvies patiekalai iš a la carte meniu taip pat itin mėgstami šio kurorto lankytojų. Vidutiniškai 1 žmogus čia išleidžia 600 Lt, būtent vakarieniaujančiųjų dėka restoranas sudaro beveik 80 % viso kurorto apyvartos. Kitas, 117 vietų sodo restoranas, dėmesį skiria paprastesnei Europos virtuvei. Pietūs čia kainuoja apie 132 Lt žmogui. Abiejuose restoranuose yra didžiulės terasos, iš kurių atsiveria nuostabus Ciūricho miesto vaizdas. Norintys tiesiog atsipalaiduoti, gali užsukti į šalia esantį barą, kur skamba rami pianino muzika, o kartais lankytojus linksmina didžėjai.
Plačiau internete: www.thedoldergrand.com

Niekada nevalgyk vienas...
Nuostabūs vaizdai į Alpių kalnus ir ežerą bei Ciuricho panorama – tokį vaizdą išvysite apsilankę „Die Waid“ restorane. Restoraną sudaro 4 atskiros erdvės. Jahreszeiten (liet. „metų laikai“) – raudonos spalvos oazė, kurioje vienu metu gali tilpti iki 140 žmonių, siūlo tradicinius, konkrečiam sezonui tinkančius patiekalus, kurių kainos svyruoja nuo 40 iki 100 Lt. Šalia įsikūrusi didžiulė erdvė su nuostabia terasa. Dar yra 70 vietų Wok restoranas, kurio virtuvės meistrai derina azijietišką virtuvę su šveicarų tradicija. 65–120 Lt kainuojantys patiekalai patiekiami specialiose lėkštėse, kurios skirtos valgyti dalinantis kartu su draugais. Šiems patiekalams skirtas ir šūkis – „Niekada nevalgyk vienas!“ „Die Waid“, per metus pasiekiantis beveik 23 milijonų litų apyvartą, yra bene sėkmingiausiai dirbantis restoranas Ciūriche.
Plačiau internete: www.diewaid.ch


Daugiau restoranų koncepcijų >> 


Parengta pagal žurnalą „Food Service Europe & Middle East“
„Restoranų verslo“ informacija

2010 10 29

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną