Įdomios naujų restoranų koncepcijos (Prancūzija)

Įdomios naujų restoranų koncepcijos (Prancūzija)

Kiekvieną savaitgalį portalo Meniu.lt HORECA naujienuose sklebsime straipsniukus apie įdomius ir sėkmingai dirbančius naujai atidarytus užsienio restoranus. Tikimės, kad tai padės restoranų vadovams pasisemti naujų įdėjų. Pristatome po kelias koncepcijas iš Prancūzijos.  

Ekologiškas greitasis maistas...
Natūralūs mėsainiai ir bulvytės, o vietoj įprasto kečupo – natūralus, avokadų tyre maišytas pomidorų padažas (guacamole). Ekologiško ir greito maisto koncepciją bando suderinti žymusis virtuvės šefas Marc Veyrat, Annecy mieste įkūręs savitarnos restoraną „Cozna Vera“. Patiekalų sudėtinės dalys šiame restorane sudėti į senovinio tipo indus – tereikia išsirinkti patinkantį, ir restorano darbuotojai tuoj pat patieks itin gardų patiekalą. Verta pastebėti, jog mikrobangų krosnelės čia nerasite, nes maistas šildomas garų puoduose. Patiekalų kainos svyruoja nuo 17 iki 35 Lt. Įdomi detalė: valgyti reikia sėdint prie aukštų plieninių stalų ant permatomų baro kėdžių. Interjere dominuoja šviesios spalvos – žalsva bei medžio atspalviai. Tai, kad šiame restorane ruošiamas natūralus maistas, byloja jo šūkis „0 pesticidų = 0 susirgimų!“
Visa tai, kas čia ruošiama, galima užsisakyti ir išsinešti. 120 vietų restoranas su nuostabiu vaizdu į ežerą – puiki vieta papietauti tiek skubantiems, tiek savaitgalį skaniai bei sveikai pavalgyti mėgstantiems žmonėms.
Plačiau internete: www.coznavera.eu


Restoranas skalbykloje...
Romantiškajame Strasbūro Petite France rajone šalia spalvingo kanalo įsikūręs restoranas „La Corde a Linge“ (pranc. „skalbinių virvė“). Tai vieta, tarsi relikvija iš praeities, kur viso miesto moterys susirinkdavo skalbti, o kartu ir pasišnekučiuoti. Tai matosi vos įžengus į restorano vidų. Virš staliukų ištemptos skalbinių virvės, ant kurių pridžiauta baltutėlių lovatiesių, kojinių, marškinių ir pan. Lentynose prie sienų sudėliotos skalbimo miltelių pakuotės iš penktojo dešimtmečio, rikiuojasi šepečiai bei seni lygintuvai. O druskos ir pipirų indeliai pastatyti ant didžiulių skalbinių segtukų. Restorano interjerą kūrė vokiečių kilmės dizaineris Claude Drach. Sėkmingai dar du maitinimo taškus valdantis Claude Fricker („L‘Epicerie“ sumuštinių baras ir „Jeannette et les Cycleaux“ vyno baras) „skalbyklos restorane“ specializuojasi makaronų patiekalais. Maisto įvairovė čia didžiulė – nuo makaronų su sūriu ar kumpiu iki patiekalų su anties kulšelėmis ar lašiša.
Plačiau internete: www.lacordealinge.com


Daugiau restoranų koncepcijų >> 


Parengta pagal žurnalą „Food Service Europe & Middle East“
„Restoranų verslo“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną