Įdomios koncepcijos (III dalis)

Įdomios koncepcijos (III dalis)

Čekija

Dviguba pagunda
Indijoje gimęs Sanjiv Suri 1991 metais Prahos centre atidarė restoraną, kuriame puikiai suderino maisto produktus ir įdomų interjerą. Savininkas buvo įsitikinęs, kad klientas tikrai liks nustebęs, išvydęs neeilinę aplinką. Restoranas „V Zatiši“ padalintas į kelias atskiras patalpas, kurių viena nesenai buvo atnaujinta. Naujojo įvaizdžio kūrėjas – Rony Plesl, turintis stiprią aistrą stiklui. Dizaineris pasistengė, kad dar prieš įžengdamas į restoraną svečias pasijaustų tarsi džiunglėse, ir visa tai – stiklo pagalba. Apšvietimas taip pat žaismingas, bet kartu intymus. Viso to rezultatas – tarsi buvimas angliškajame vasarnamyje, aristokratiškoje aplinkoje. Restorano valgiaraštis kurtas remiantis „dviguba pagunda“...Siūloma rinktis iš kelių šviežių produktų (žuvies ar mėsos), kurie pateikiami dviejų skonių, beje, dažniausiai visiškai skirtingų ir kontrastuojančių. Dažnai tai čekų tradiciniai patiekalai su moderniu prieskoniu. 120 vietų restoranas kasdien sulaukia iki 200 lankytojų. Pietaudamas žmogus čia vidutiniškai išleidžia apie 100 Lt. Vakarienė kainuoja šiek tiek brangiau – apie 145 Lt.

Plačiau internete: www.vzatisi.cz

Nuo juokų iki rimtų darbų
Pirmosios tinklo „Boulevard Bageteria“ užkandinės atidarymas 2003 m buvo labiau bandymas linksmai užsidirbti, nei projektas, kuriuo jo kūrėjai tikėtųsi išplaukti į didžiuosius vandenis. Iki 2008 m. kompanija priklausė įmonei „Crocodille“, kuri specializuojasi greitam vartojimui skirtų sumuštinių gamyba. Norėdami tapti „originalesni“, įmonės vadovai nusprendė atidaryti greito maisto kavinukę, siekdami įrodyti, kad jų produkciją parduodančios užkandinės gali konkuruoti su tuo metu populiariomis panašaus tipo užsienio kapitalo užkandinėmis. „Boulevard Bageteria“ nuo pat atidarymo dienos stengėsi sukurti tikro, sveiko ir originalaus maisto koncepciją. Paradoksalu, tačiau jiems tai puikiai pavyko. 2008 m. „Crocodille“ buvo padalinta į dvi įmones, kurių viena, „Bageteri Boulevard“, šiuo metu jau valdo net 7 kavines (viena – franšizinė). Pasirinkimas čia pakankamai platus – galima rinktis iš 6 šaltų ir 6 karštų sumuštinių rūšių, taip pat siūloma paskanauti sriubos, salotų, įdarytų bulvių bei įvairių gėrimų. Pusryčiaujantiems siūlomas specialus pusryčių meniu. Vidutinė patiekalo kaina 10 Lt.

Plačiau internete: www.boullevard.cz

Buda Prahoje
2009 m. sausio mėnesį Prahoje atidarytas pirmasis pasaulyje 5* „Buddha-Bar Hotel“ viešbutis, kuriame įsikūrė legendinis „Buddha -Bar“ bei naujas restoranas„Siddharta Cafe“. Pop Art dinamiškumu alsuojanti restorano atmosfera, ryškios spalvos, aukštos ornamentais puoštos lubos, rytietiški tinko darbai ir šviesos žaismas, skleidžiamas Čekijoje pagamintų sietynų, sukuria puikų rytietiškai modernų interjerą. „Siddharta Cafe“ restorane vienu metu gali tilpti iki 100 žmonių, kurių patogumui specialiai parūpintos turkiško stiliaus kėdės. Restorano virtuvės šefas pasistengė, kad čia apsilankęs žmogus turėtų galimybę paragauti įvairiausių patiekalų iš įvairiausių pasaulio kraštų. Pusryčiai patiekiami nuo 6.30 val. iki 11.00 val., pietūs nuo 11.30 val., na, o užkandžiauti, mėgautis įspūdingais kokteiliais ar vakarieniauti galima iki vėlumos.

Plačiau internete: www.buddha-bar-hotel.cz

Pagal „Food Service Europe & Middle East“ parengė Donatas Kocys
„Restoranų verslo“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną