Įdomios koncepcijos (I dalis)

Įdomios koncepcijos (I dalis)

Vokietija

Greita ir ekologiška
Ekspertams akivaizdu, kad čia darbuojasi profesionalai, žmonės, kurie žino ką daro ir yra šios srities asai. Andre Lacroix, Pascal Le Pellec ir Gregor Woltje, buvę pagrindiniai „žaidėjai“ vokiškajame „Burger King“, suderino dvi populiarias šiuo metu tendencijas – ekologišką produktą ir greitą, neįpareigojantį aptarnavimą – ir įkūrė itin populiarų restoraną „WakuWaku“. Sveikas maistas, su protu neprasilenkiančios kainos ir visuomenei pristatyta nauja idėja – tai sėkmės formulė, lėmusi restorano populiarumą nuo pat pradžių. 50-ies vietų restoranas, įsikūręs Hamburgo miesto centre, sulaukia iki 200 lankytojų per dieną. Čia galima rasti įvairių pasaulio virtuvių patiekalų. Indijos, Japonijos, Italijos ar Austrijos virtuvę atpažinsi užsisakęs vieną iš devynių ryžių ar makaronų patiekalų. Kainos tikrai nėra didelės (10–30 Lt). Patiekalai gaminami Wok keptuvėse, dėl ko produktai išlaiko tikrąją savo vertę. Sau tinkantį patiekalą čia ras ir smaližiai, ir vaikai – siūlomi specialūs patiekalai vaikams bei Wok desertai. Verta atkreipti dėmesį, jog patiekalai yra 100 % ekologiški. restorano interjeras paprastas ir neįkirus, dominuoja balta ir alyvinė spalvos. Įvairių rūšių skirtingos kėdės padarytos iš to, ką buvo galima perdirbti ir vėl tinkamai panaudoti.

Internete: www.waku-waku.eu

Žuvis visiems
Restoranas skambiu pavadinimu „Hafenperle“ („Uosto perlas“) nebūtinai turi būti ant jūros kranto. Šis jaukus žuvies restoranas įsikūręs Reino upės krantinėje, Duseldorfe. Žinia, pagrindinis akcentas čia – žuvis. 230 kv. m restorane vienu metu gali lankytis iki 270 žmonių (200 vietų yra lauke), kurie jaučiasi tarsi laive: medinės grindys – kaip laivo denyje, apvalūs iliuminatoriai, didžiulis akvariumas, panoraminiai langai į upę – viskas alsuoja marinistiniu stiliumi. Restoranas savo dabartinį įvaizdį kūrė nuo 2008 m. vidurio. Ir kaip galima spręsti iš plataus rato žmonių atsiliepimų, šeimininkamspuikiai pavyko. „Fish&Chips“ (žuvis su bulvytėmis) pietų metu kainuoja apie 29 Lt, na o žuvis pasirinktinai vakarienės metu kainuoja iki 57 Lt.  Valgiaraštyje taip pat rasite 3 mėsos patiekalus nemėgstantiems žuvies... Visi patiekalai gaminami atviroje, restorano centre esančioje virtuvėje, kur dirba 11 profesionalių virėjų. Vidutinė sąskaita restorane vakaro metu yra apie 30-40 eurų, pusę jos sudaro gėrimai.

Internete: www.die-hafenperle.de 

Alpės Hamburge 
Didžiuliai šakoti šviestuvai, grubių rąstų lentynos ant sienų, didelis plokščiaekranis televizorius, kuriame spragsi laužo ugnis ir juoda balta Alpių panorama, žaismingai ir moderniai įkūnija Alpių dvasią moderniame „Tschebull“ restorane Hamburge. Restorano, talpinančio 135 žmones viduje ir 120 lauke esančioje terasoje, savininkas Tschebull, kilęs iš Austrijoje esančio Carinthia regiono, stengiasi pateikti austrišką dvasią tiek per interjerą, tiek per patiekalus. Meniu, kuriame dominuoja Vienos šnicelis, Zalcburgo virtinukai ir kiti tradiciniai austriški patiekalai, dar kartą patvirtina savininko kilmę. Vynų sąraše taip pat dominuoja austriški vynai, kurių čia rasite net 100 rūšių, kaip, beje, ir kava, kurią tiekia legendinis „Julius Meinl“. Restorano savininko žmona taip pat padeda įkūnyti austrišką dvasią šiame restorane, jie planuoja atidaryti mažą krautuvėlę, kurioje visi norintys galės nusipirkti jiems patikusių delikatesų.

Internete: www.tschebull.de

Tęsinys kitame straipsnyje

Pagal „Food Service Europe & Middle East“ parengė Donatas Kocys
„Restoranų verslo“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną