Idėjos naujam pavasario meniu

Idėjos naujam pavasario meniu

Artėjant pavasariui, dėmesys buvo skiriamas šviežioms mini daržovėms, daigams, žalumoms, kurias pasiūlė „Sanitex“. Virtuvės šefai patiekalus gamino iš šviežių triušienos dešrelių, triušienos kumpio, ančiukų kepenėlių, rūkytos antienos filė, antienos kulšelių, brandintos jautienos nugarinės. Šiuos aukščiausios kokybės produktus pristatė įmonė „Baltic Larus“.

 Kursų dėstytojai akcentavo  naujas pagardų tendencijas, siūlydami saldu aštru skonių variacijas: prie jautienos steiko derino čili, šokolado trupinius, o anties krūtinėlę gardino kiaušiniu plėvelėje su čili. Virtuvės šefas Tomas Rimydis ančių kepenėlių pašteto užkandį skanino aviečių kremu, gardino ybiške bei blink žiedais.  Sriubai gamintą triušienos suktinuką su dešrele, gardino baltų morkų kremu, o mėlynas morkas skanino sezamo aliejumi, papuošė žirnelių daigais. Prie sriubos pasiūlė žolelių focaccia, gardintą krapais, petražolėmis, špinatais. Tomas Rimydis jautienos kepsnį skanino geltonųjų burokėlių kremu bei pajūrinio kritimo daigais. „Panna Cotta“ su burokėlių šerbetu puošė našlaičių žiedais. Valius Čepanonis papasakojo, kaip gardžiai paruošti klasikinį jautienos kepsnį „Wellington“, vyniojant prieskoniuotą jautieną ir grybus į sliuoksniuotą bemielę tešlą, padažui naudojo prieskonines daržoves, gardino mini morkomis, žirnių daigais. Gaminant anties „Confit“, kulšeles virė ančių taukuose, gardino raudonais troškintais kopūstais vyne, puošė žaluma. „Panettone“ skanino plikytu pieno vaniliniu kremu, šokoladu.

Valius_1

Virtuvės šefai kartu pristatė skirtingas produktų gamybos galimybes bei patiekimo variacijas. „Unilever Food Solutions“ pasiūlė inovatyviomis technologijomis gaminamą natūralios sudėties produktų liniją profesionalams bei pagalbą, gardinant produktus bei ruošiant padažus. Virtuvės meistrai patiekalus gamino skirtingose temperatūrose bei patarė, kokį garnyrą, padažą rinktis, be to, parodė, kaip patiekalus ir desertus įdomiai ir skoningai patiekti lėkštėje. Dalyviai patys turėjo galimybę įvertinti kiekvieną virtuvės šefų pagamintą patiekalą.
Kursų metu virtuvės šefai gamino su UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ profesionalams skirta daugiafunkcionalia virtuvės įranga, kurios pagalba maistas buvo ruošiamas efektyviai ir kokybiškai.

KURSŲ VALGIARAŠTIS
Virtuvės šefas Tomas Rimydis:
•    Ančių kepenėlių paštetas su rūkytos antienos kapotiniu, marinuotais svogūnais ir aviečių pagardu bei vištienos sultinio padažu ir mini daržovėmis;
•    Triušienė su dešrelėmis, žirneliais ir žolelių focaccia;
•    Black Angus steikas su parūkytais pastarnokais, čili ir šokolado trupiniais, mini daržovėmis, demiglace padažu;
•    Jogurto su ožkos sūriu panna cotta su burokėlių šerbetu, obuolių su cinamonu kremu ir vyno padažu.

Tomas_1

Virtuvės šefas Valius Čepanonis:

•    Anties krūtinėlės užkandis su skrebučiu ir avokadu, virtu kiaušiniu plėvelėj su čili;
•    Jautienos kepsnys „Wellington“  įdarytas su  grybais, virtomis daržovėmis ir padažu;
•    Anties  „Confit“  kulšelė pateikiama su raudonais  troškintais kopūstais vyne, batatais ir keptos  bulvės griežinėliais, virtais brokoliais, padažu;
•    Panettone  pyragas su vaniliniu kremu ir šokolado įdaru, vaniliniais ledais.

Kursai vyko UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranga“ moderniausia įranga aprūpintoje klasėje.

Nuoširdžiai dėkojame kursų rėmėjams: UAB „Baltic Larus“ – triušienos, antienos, jautienos produktai; „Unilever Food Solutions“ – pagardai profesionalams ir „Lipton“ arbata; UAB „Sanitex“ – mini daržovės ir žaluma; UAB „MRB parduotuvių ir restoranų įranga“ – moderniai įrengta mokymų klasė ir inovatyvi virtuvės įranga; AS „Santa Maria“ – prieskoniai, UAB „Manjana“ – švaros ir higienos priemonės; UAB „Sangaida“ – stilingos lėkštės; UAB „Vilniaus Citma“ – šviežios daržovės ir vaisiai; „Nestle Professional“ – gardi kava!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną