Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Į barą – pakvėpuoti mėgstamo kokteilio

2009-05-05
Paskelbk savo straipsnį

Pasaulyje yra ne vienas baras, restoranas ar kavinė, kurie lankytojus traukia vien originaliu interjeru, virtuve, pateikimu ar bendra koncepcija. Londone atidarytas baras, kuriame gėrimus siūloma ne gerti, o juos kvėpuoti. Britai po darbo mėgsta atsipalaiduoti baruose, o vienas jų mėgstamiausių kokteilių yra džinas su toniku.

„Alcoholic Architecture“ yra eksperimentinis baras, kuriame svečiai gali eksperimentuoti su savo potyriais. Idėjos autoriai – 25 metų britai Samas Bompasas ir Harry Parris. Pasak S. Bompaso, jie prikėlė kokteilį naujam gyvenimui: „Šis kokteilis yra tarsi senovinis paveikslėlis. Mes jį padidinome iki kambario dydžio, todėl dabar į savo kokteilį galite tiesiog įžengti“.

Bare įmontuota sistema, kuri džiną su toniku paverčia garais. Vienas iš savininkų pasakoja, kad apgirtimo laipsnis priklauso nuo to, kaip giliai ir kiek ilgai kvėpuojama. Po 40 minučių, praleistų saldžioje migloje, pasijuntama taip, lyg po vieno išgerto kokteilio. Kokteilio kvapas labai greitai įsismelkia į visus drabužius, todėl „Alcoholic Architecture“ svečiams siūloma išsinuomoti specialius kombinezonus.

Harry Parris įvardino pagrindinį tokio baro privalumą: „Kai kvėpuoji, alkoholis nepatenka į kepenis, jis keliauja tiesiai į kraują, todėl kvėpuojant kur kas greičiau apgirstama“. Bendraturtis Samas Bompasas pridūrė: „Aš galvoju, jog iš mūsų baro daug žmonių išeina su šypsena veide“. Vienu metu patalpoje telpa iki 40 žmonių.

Kūrybingi jaunuoliai savo originaliomis idėjomis stebina nebe pirmą kartą, tačiau primena, kad kvėpuoti alkoholio garais irgi reikia atsakingai.

Elena Germanovič
Šaltinis: abcnews.com, onet.pl
Nuotraukos: abcnews.com
Meniu.lt informacija