„Haute cuisine“ patiekalai... kalėjime

„Haute cuisine“ patiekalai... kalėjime

„High Down Prison“ – tai pirmasis ir kol kas vienintelis kalėjimas Jungtinėje Karalystėje, kuriame bus ruošiami „Haute cuisine“ patiekalai, bet ne patiems kaliniams, o kalėjimo lankytojams, kurie už šį malonumą turės susimokėti. Svečiai pirmiausia praeis kalėjimo apsaugą, paliks visus savo daiktus dėžutėje ir tik tada galės paragauti šių įspūdingų kalėjimo patiekalų.

Sutone, Surėjaus grafystėje (Sutton, Surrey) įkurtas naujasis restoranas vadinasi „The Clink“. Idėja atidaryti restoraną tokioje vietoje kilo maitinimo organizatoriui Albertui Crisci, kuris dirba 747 kalinius turinčiame kalėjime. Kai šis restoranas pravers savo duris kitais metais, kaliniai kiekvieną dieną paruoš daugiau nei 1000 patiekalų. Keturių patiekalų pietūs kainuos tik 15 svarų žmogui, nors nei manų, nei grikių košės niekas tikrai negaus.

Patiekalų pasiūla įvairi. Nuo organiškų produktų, kurie bus auginami kalėjimo teritorijoje esančiuose šiltnamiuose, iki originaliausių ir nuostabiausių prancūziškų patiekalų, tad rinktis tikrai bus iš ko. Restorano įkūrėjas Albertas prisipažino norintis pakeisti visuomenės požiūrį į kalinius, nes vis dėlto jie yra žmonės ir verti antrojo šanso. Dirbdami kalėjimo restorane jie įgis naujų įgūdžių, patirties ir išėję iš kalėjimo galės susirasti darbo.

Daugelis gyventojų vis dėlto neapsidžiaugė tokia idėja ir pasipiktino mokesčių mokėtojų pinigų švaistymu, mat kalėjimo viršininkas išleido net 300 000 svarų sterlingų šiam restoranui įkurti. Vis dėlto dalis visuomenės supranta, kad geriau iš kalėjimo tegul išeina kvalifikuoti virėjai negu perkvalifikuoti vagys. Tad jūs vertinkite patys, o mes kantriai lauksime „The Clink“ atidarymo.

Skirmantė Gough
Pagal: www.dailymail.co.uk
Nuotraukos: www.dailymail.co.uk
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną