Gurmaniška ispaniško gaspačo atmaina pagal Deivydą Praspaliauską

Gurmaniška ispaniško gaspačo atmaina pagal Deivydą Praspaliauską

Ar tai būtų karšta vasaros diena, ar noras nustebinti draugus gaiviu patiekalu – šis šaltos sriubos receptas gali pasitarnauti abiem atvejais. Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas dalinasi nesunkiai paruošiamu receptu iš šviežių vietinių produktų.

INGREDIENTAI

šlakelio laimo sulčių
20–30 g meliono
obuolio skiltelės
šlakelio linų sėmenų aliejaus
šlakelio alyvuogių aliejaus
5 vnt. šviežių žirnių
1 vnt. ridikėlio
30–40 g pomidorų
2–3 vnt. smidrų
2 vnt. marinuotų agurkėlių
1 vnt. šviežio agurko
šlakelio tabasko padažo
druskos ir pipirų
150 ml trintų pomidorų sulčių

GAMINIMAS 15 MIN

Į trintų pomidorų sultis įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį tabasko padažo, alyvuogių aliejaus, laimo sulčių. Viską išmaišykite.

Į atskirą indą supjaustykite meliono riekelę, marinuotus ir šviežius agurkus, ridikėlius, smidrus, suberkite šviežius žirnius. Įspauskite šlakelį laimo sulčių. Susmulkinkite obuolio skiltelę ir perpjaukite vyšninius pomidorus, juos taip pat suberkite į tą patį indą. Galų gale įpilkite šlakelį alyvuogių ir linų sėmenų aliejaus. Įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite.

Viską užpilkite pomidorų sultimis. Papuoškite žirnių daigais.

Skanaus!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną