Gruziniško maisto restoranas „Tbilisi"

Gruziniško maisto restoranas „Tbilisi"

Gruziniško maisto restoranas „Tbilisi", įsikūręs Vilniuje, Naugarduko gatvėje, stengiasi išlaikyti teigiamą Gruzijos vardą ir savo svečiams siūlo gausybę gruziniškų vynų bei maistingų patiekalų. Šiame restorane jus pasitiks draugiškas kolektyvas ir pasiūlys tikrame malkiniame grilyje keptus patiekalus: šašlykus, viščiuką Tabaka, taip pat įvairius desertus bei gruziniškus užkandžius, o užsisakius patiekalus, padės išsirinkti derantį vyną ar mikliai papilstys Čačos – gruziniškos degtinės, kuria Vakarų Gruzijoje užsigeriama valgant saldumynus, o Rytų – sūdytas užkandas.

Tbilisi" restoranui mikrobangų krosnelė ar gruzdintuvė – svetimi žodžiai. Viskas kepama natūraliame grilyje, o tai nėra taip dažna visais sezonais dirbančiuose restoranuose. Daugiausia dėmesio skiriama natūraliems prieskoniams, šviežioms salotoms bei kokybiškai mėsai. Tie, kas ragavo vieno iš pagrindinių restorano patiekalų – viščiuko Tabaka – teigia, kad kokybė ir dėmesys maistui pasijunta iškart su pirmuoju kąsniu! Ne ką mažiau nustebina iešmelių ir salotų derinys – sultingi, dūmo skonio šašlykai puikiai dera su gaiviomis ir neapsunkinančiomis salotomis.

Tačiau maistas be vyno – kaip pasimatymas be bučinio. Jancis Robinson 1994 m. išleistoje knygoje teigia, kad vyno istorijos šaknys yra pietinėje Kaukazo dalyje – Gruzijoje, o tą paliudija neseniai atrasti 3000 metų senumo vyno ąsočiai. Jie buvo naudojami autentiškai gruzinų vyndarystei, vadinamai „kvevri". Senovinės tradicijos išliko iki šiol, ir kai kurios daryklos vyną gamina tiktai pagal „kvevri" technologijas. Jų tiekiamų vynų galite teirautis ir „Tbilisi" restorane esančioje vyno parduotuvėlėje. Net žodis „wine" (angl. vynas) yra kildinamas iš žodžio „ghvino". Nors po sovietinių laikų įprasta manyti, kad gruziniški vynai yra tiktai saldūs ir tiršti, Gruzija gali pasiūlyti itin daug skirtingų vynų – net 500 iš 4000 pasaulyje registruotų vyno rūšių priklauso Gruzijai! „Tbilisi" rasite didžiausią gruziniškų vynų pasirinkimą, kurio galvosūkius padės išspręsti restorano kolektyvas. Vyną galėsite užsisakyti prie valgio arba įsigyti atskirai, kaip krautuvėlėje.

Norintieji surengti išskirtinę šventę su gruzinų virtuve, gali kreiptis į administraciją ir išsakyti savo pageidavimus. Naujose patalpose atsiradus daugiau laisvės rengti banketus ar furšetus, restoranas pasiruošęs priimti svečius, norinčius pažymėti šventę tiek mažame, tiek didžiuliame draugų ir artimųjų rate. Esant išskirtiniams pageidavimams, šventę galima surengti ir klientų išsirinktose patalpose ar sodyboje, viską pagyvinant vietoje kepamu gruzinišku maistu. Taigi „Tbilisi" mielai padės suorganizuoti šventę bet kokia proga.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną