Gruodį - kulinarinė kelionė su restoranu „Senieji rūsiai“ (Kaunas)

Gruodį - kulinarinė kelionė su restoranu „Senieji rūsiai“ (Kaunas)

Kauno senamiestyje įsikūręs vienas išskirtiniausių restoranų „Senieji rūsiai“, gruodį pristato naują valgiaraštį, patrauklų ne patiekalų kiekybe, o jų paruošimo būdu ir kokybe. Kai kuriais iš jų pasigardžiuoti bus galima tik gruodžio mėnesį, o labiausiai patikusiųjų paragauti iki pat pavasario.

Pirmomis žiemos dienomis į restoraną „Senieji rūsiai“ užsukę lankytojai jau įvertino naujuosius patiekalus, gaminamus pasitelkiant kokybiškus, šviežius ir natūralius maisto produktus, užaugintus ekologiškuose Lietuvos ūkiuose. Tad gruodį, apsilankę restorane galės neskubant pasimėgauti šviežia Limuzinų veislės jautiena ar paskanauti mėtose brandintos ėrienos.


Restorane puoselėjamos „Slow Food“ idėjos

Restorano „Senieji rūsiai“ naujojo valgiaraščio patiekalus kūręs virtuvės šefas Artūras Naidenko nenuvils ir Viduržemio jūros regiono gerbėjų, kurių laukia neapolietiškai paruoštos sardinės, portugališka sriuba „Caldeirada“ bei rausvasis tunas aguonose.

Kuriant naująjį restorano meniu didelę reikšmę turėjo restorano virtuvės šefo simpatija „Slow Food’’ judėjimo idėjoms . Judėjimo šalininkai pasisako už natūraliai skanų maistą, moko tradicinių jo gamybos metodų, rūpinasi gamta . Virtuvės meistro įsitikinimu – valgytojo skonio lavinimas – geriausias ginklas prieš mums primestą blogos kokybės greitąjį maistą, padedantis apsaugoti vartotojo teisę į gerą bei kokybišką produktą. Valgymas, restorano „Senieji rūsiai“ virtuvės šefo įsitikinimu, turi būti neatsiejamas nuo neskubaus bendravimo šeimos ar draugų rate bei estetinio pasitenkinimo: „Kiekvienas iš mūsų nusipelno sveikos mitybos teikiamo malonumo“.

„Daug dėmesio skiriame patiekalų sezoniškumui. Gruodis alsuoja artėjančiomis šventėmis, atsispindėsiančiomis patiekaluose, kuriems skirtas atskiras valgiaraščio puslapis“, - pasakojo A. Naidenko.

Šv. Kalėdų metą restorano svečių lauks kulinarinė kelionė po daugiau nei pusantro šimto metų istoriją menančią Lietuvos virtuvę, atrandant seniai pamirštus, negirdėtus ir dar neatrastus skonių lobynus. Pagal autentiškus receptus naujam gyvenimui prikelti patiekalai, anot virtuvės meistro, yra tikri kulinariniai „perliukai“, nustebinsiantys netradiciniu ir netikėtu pateikimu.


Naujųjų metų sutikimui – išskirtinė programa

Paskanauti patiekalų iš naujojo valgiaraščio bus pasiūlyta ir nusprendusiems „Senuosiuose rūsiuose“ sutikti Naujuosius metus. Kokybiško bei gardaus maisto gerbėjus pamalonins ir šventinė programa, kurioje skambės dainininkės Rūtos Ščiogolevaitės atliekamos dainos bei Kauno valstybinio muzikinio teatro trio „Retro“, kuriame koncertuoja pianistė Rasa Janulevičiūtė, smuikininkė Rasuolė Čiuladienė bei violončelininkė Asta Krištaponienė.

R. Janulevičiūtė - Kauno valstybinio muzikinio teatro koncertmeisterė. Dirba su operos solistais, žinomais teatro dirigentais, ruošia solines ir kamerines programas. Jos kolegės R. Čiuladienė ir A. Krištaponienė – Kauno valstybinio muzikinio teatro ir Kauno miesto simfoninio orkestro muzikantės. Dalyvavo įvairiuose projektuose, operiniuose pastatymuose, su įvairiais ansambliais koncertavo daugelyje Europos šalių.

Šventinio vakaro repertuare skambės – ištraukos iš miuziklo „Muzikos garsai“, J. Štrauso, F. Leharo, H. Kero, A. Piacolos bei daugelis kitų garsių, širdis suvirpinsiančių kūrinių.


Daugiau apie restoraną „Senieji rūsiai“ >>


Ligita Šoliūnienė
Restorano „Senieji rūsiai“ informacija
2010 12 03

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną