Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Greipfrutai ne tik skanūs, bet ir sveiki

2008-04-27
Paskelbk savo straipsnį

Greipfrutų sultys savo chemine sudėtimi yra daug kuo panašios į citrinų sultis, nes šie vaisiai yra citrinų ir apelsinų hibridai. Jei norite, kad visą dieną žarnynas nekeltų jokių rūpesčių, pakanka ryte prieš pusryčius išgerti vandens su šlakeliu citrinos sulčių arba suvalgyti pusę greipfruto. Greipfrutų sultyse daug angliavandenių, organinių rūgščių, mikroelementų, A, B, C ir P vitaminų bei kitų naudingųjų medžiagų. Be to, greipfrutų vaisiuose yra natūralaus gamtinio chinino bei kalio ir kalcio. Greipfrutų vaisiams kartėlio suteikia jo pertvarėlės.

Greipfrutai gerina apetitą ir virškinamojo trakto darbą. Šiuos vaisius patariama valgyti sergant hipertenzija, nes jie mažina kraujospūdį. Greipfrutai reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Norint sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, per dieną pakanka išgerti iš dviejų greipfrutų išspaustas sultis. Šiais vaisiais patariama apsisaugoti ir gydyti aterosklerozę. Be to, jie stiprina dantis ir dantenas.

Greipfrutų sultys gerina kepenų darbą, neleidžia susidaryti akmenims bei padeda juos pašalinti iš organizmo. Greipfrutų sulčių patariama gerti sergantiems cukriniu diabetu. Būtent šio vaisiaus sultys apsaugo nuo uždegiminių ligų, mažina aukštą kūno temperatūrą, apsaugo nuo gripo ir peršalimo ligų. Taip pat greipfruto sultys tonizuoja ir veiksmingai malšina troškulį, stiprina organizmo imuninę sistemą, ramina sudirgusią centrinę nervų sistemą ir gerina miegą.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://www.refresharticles.com
Nuotraukos: http://www.bjreview.com; www.pbase.com
Meniu.lt informacija