„Gorky Park“ lyderis: „būdamas svetur ragauju vietinės virtuvės patiekalų"

„Gorky Park“ lyderis: „būdamas svetur ragauju vietinės virtuvės patiekalų"

Rusijoje bei visame pasaulyje grupė „Gorky Park“ turi legendos statusą. Jau pirmais grupės egzistavimo metais jų bagažą papildė tūkstančiai gerbėjų bei parduotų plokštelių. Juos iki šiol myli ir laukia daugelyje Rusijos miestų. Pasaulinėje roko istorijoje ši grupė vadinama FENOMENU. Specialiai Meniu.lt grupės lyderis ir įkūrėjas Aleksej Belov išdavė ką valgo pusryčiams, kokios šalies virtuvei yra neabejingas ir dar daugiau...

Esate muzikantai. Žinomi ir garsūs. Koncertuojate, keliaujate, maitintis ko gero tenka ne itin sveikai... Ką renkatės? Esate išrankus?

Aš - nesu labai išrankus, saikingai. Būna dienų kuomet visiškai nesinori mėsos. Jei tenka valgyti man nežinomoje vietoje, aš visada pasidomiu gaminamais patiekalais, jų privalumais, žinoma, jei niekur neskubu.

Tenka „pasilepinti“ greitu maistu?

Žinoma tenka, pagrinde - degalinėse, kada keliaujame.

Kam teikiate pirmenybę: kavai ar arbatai?

Jei vyksta ilgas ir prasmingas pokalbis – arbata su pienu, jei su pašnekovu turime kelias minutes - renkuosi greitai paruošiamą boost kokteilį arba kavą.

Kokios šalies virtuvei esate neabejingas?

Labai vertinau ir vertinu iki šiol japonišką virtuvę, tačiau būdamas svečiuose - ar tai būtų gastrolės ar poilsis, valgau vietinės virtuvės patiekalus, nes tenykščiai visuomet juos gamina su didele meile, atsidavimu.

Jūsų šaldytuve BŪTINAI turi būti...

Pienas, kiaušiniai, vaisiai, varškė, šviežia imbiero šaknis.

Kokio produkto, patiekalo niekada nesiryžtumėte dėti į burną?

Niekada negalėčiau paragauti gyvų žalių dėlių, nors tai itin vertinamas Amazonės rajono upės delikatesas. Manau, kad tai patiekalas, kurį daugelis ragauja kelionėje – tai tokie greitai pagaminami makaronai, kuriuos užpilame karštu vandeniu. Šis „patiekalas“ parduodamas visame pasaulyje, bet sugalvojo jį, manau išmoningieji kiniečiai.

Kuo lepinate save?

Retkarčiais Suši, vaisiniu desertu, o kai kada saldžiu miegu...

Kai turite laisvo laiko, laukiate svečių... kuo juos vaišinate?

Pirmiausia žinoma arbata! Prieš metus lankėmės Kinijoje, namo parsivežiau daugybę rūšių arbatos. O prie arbatos svečiams visada pasiūlau ko nors  gardaus - sausainių, gabalėlį torto...

Kaip vertinate lietuvišką virtuvę?

Kartą Lietuvoje svečiavausi kelias savaites ir žinoma ragavau daug lietuviškų patiekalų. Jūsų virtuvė - tai naminiai, su meile pagaminti patiekalai, juos ragaudamas prisimenu nerūpestingą vaikystę.

Ką valgote pusryčiams?

Kiaušinienę arba omletą, truputį varškės ir žinoma, išsiverdu puodelį kavos ar arbatos.

Mėgstate saldumynus?

LABAI!

Lapkričio 20-21 dienomis grupė „Gorky park“ koncertuos Lietuvoje.
Daugiau apie koncertus>>

Kalbino Raminta Skripkaitė
Nuotrauka iš asmeninio Aleksej Belov archyvo. Nuotraukoje su žmona Olga Kormuchina (Rusijoje žymi ir žinoma dainininkė, dar vadino Rusijos Tina Turner) ir dukra Anatolija.
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną