„Gero skonio“ klubo svečiai keliavo žodžiais, skoniais ir kvapais

 „Gero skonio“ klubo svečiai keliavo žodžiais, skoniais ir kvapais

„Eiti, ragauti, ieškoti, surasti ir Jums pristatyti geriausius Lietuvos restoranus – misija, kurią su didžiuliu entuziazmu „Gero skonio“ kolektyvas vykdo jau daugybę metų“, – šiltais žodžiais susibūrusiuosius pasveikinusi vyriausioji žurnalo redaktorė Rasa Ščeponienė, kvietė pasinerti į intriguojančią, spalvingą kulinarinę kelionę.

Rudenėjančios gamtos apsuptyje, švelnios saksofono muzikos fone susibūrę maisto entuziastai keliavo mintimis, žodžiais, skoniais ir kvapais. Specialiai šiam vakarui skirta, talentingos restorano virtuvės šefės Viktorijos Kapustinos paruošta gurmaniška penkių patiekalų vakarienė stebino ypatingomis skonių dermėmis. Ant stalo rikiavosi vištienos kepenėlių paštetas, pagardintas pomidorų džemu, karamelizuotais apelsinais ir traškia duonele; vištienos sparnelių „tulpės“ su rizotu bei mangų ir saldžios grietinėlės padažu; kriaušės, įsuktos į vištienos šlaunelę, su traškiomis frize salotomis; ypatingos, plonintos vištienos filė suktinukai su baravykais ir kepintais lazdynų riešutais, moliūgų tyre įdarytomis bulvių spurgomis su trumais ir paštetu bei daržovėmis. Šio vakaro karaliene neabejotinai tapo 2014-ųjų aukštosios mados klyksmu tituluota, savo aukso amžių tebeišgyvenanti vištiena.

Kaip ir kiekvieną kartą, „Gero skonio“ klubo renginiuose ypač didelis dėmesys skiriamas maisto ir gėrimų derinimui. Vakaro vyno palydą rinkusi įmonė „Bacchus & Co“ susirinkusiesiems siūlė paragauti pirmojo valgio skonį puikiai papildančio saldžiojo Giullamman Gros Manseng, pažinti raudonojo Tre LUNE skonių ir aromatų natas, įvertinti prie karštojo vištienos užkandžio pasiūlytą baltąjį Zibibo vyną bei pagrindinio patiekalo skonio dermes pabrėžiantį žaliąjį Vihnoverde Loureiro.

Gurmanišką, pažintinę maisto kelionę užbaigė UAB „Sangaida“ pristatyta, „Monin“ sirupais paskanintų kokteilių vaivorykštė. Europoje kokteiliai išpopuliarėjo atkeliavę į Pasaulinę Paryžiaus parodą 1889 m., o vėliau paplito po žemyno šalis ir tapo daugelio mėgstamu gėrimu. Įdomu tai, kad šiuolaikiniai kokteiliai stipriai skiriasi nuo savo pirmtakų – šiandien svarbiausias dėmesys skiriamas ne spalvingumui, o aromatinėms ir skoninėms jų savybėms. Tuo galėjo įsitikinti į „La Cave“ restoraną susirinkę „Gero skonio“ klubo svečiai, degustuodami meistrų paruoštus, specialiai vyrams ir moterims skirtus kokteilius – Hugo su ledu ir ikrais bei klasikinį SideCar’ą su obuolių putomis. Skonio receptorius pamaloninę, prie vakaro deserto priderinti įvairiaspalviai gėrimai maisto gurmanus akimirkai privertė pamiršti rudeninę pilkumą.
Vakaro metu maisto entuziastai ne tik bendravo, diskutavo, keitėsi įspūdžiais apie skanautus patiekalus, bet ir drauge su renginio partneriu – kelionių organizavimo agentūra „Aviaturas ir partneriai“ – planavo būsimas išvykas po saulėtus kurortus bei garsiausių pasaulio miestų labirintus. Juk taip smagu pažinti, o vėliau savo atradimo džiaugsmais ir įspūdžių saujomis dalintis kartu su bendraminčiais.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną