GERO SKONIO KLUBAS – VASARĄ PASITINKANT

GERO SKONIO KLUBAS – VASARĄ PASITINKANT

Šį pavasarį žurnalas GERAS SKONIS, šviečiantis Lietuvos visuomenę gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros temomis, mini net dvi sukaktis: 15ajį veiklos gimtadienį ir 100ojo žurnalo numerio pasirodymą.

Renginyje ne tik kalbėsime apie 2014 m. gastronomines madas, bet ir ragausime patiekalų iš vištienos, nes šio kuklaus paukščio mėsa tapo aukštosios virtuvės mados klyksmu. Taigi nauja tendencija – vištiena, konkuruojanti su populiariausiais didkepsniais. „Renginio vakarienei parinkti naujausi šviežios vištienos produktai, kurie paukštynuose pradėti gaminti įdiegus modernias technologijas. Tai itin patogūs gaminti ir valgyti vištienos produktai, kurių privalumus galės įvertinti ir renginio svečiai“, pasakoja Artūras Skairys, „KG Group“ rinkodaros tarnybos direktorius.

Mėgaudamiesi patiekalais ieškosime penktojo skonio komponento umami, apie kurį kinai jau šneka ir rašo daugiau nei 1 200 metų. Kalbėsime apie umami, išskirtines jo skonio savybes ir istoriją, apie produktus, išsiskiriančius ypač ryškiu umami skoniu ir domėsimės ar vynas taip pat gali būti umami skonio...

Vakarienės metu ragausime vyną iš privačios verslininko, „Vyno banko“ savininko, Sauliaus Karoso kolekcijos.

Kaip visuomet GERO SKONIO klubo renginiuose pristatome naujienas, šį kartą – Bellini kokteilį, kuris jau išpopuliarėjęs pasaulyje. Bellini daromas iš putojančiojo vyno Prosecco, baltųjų persikų sulčių ir šlakelio aviečių sirupo.

Renginyje supažindinsime svečius su gazuoto ir negazuoto vandens subtilybėmis. Netinkamai parinktas vanduo, gali sugadinti net nuostabiausią patiekalo ir vyno derinį. Šią degustaciją inspiruoja gryniausias lietuviškas mineralinis vando Tichė. Belgijos sostinėje vykusiame tarptautiniame ,,SuperiorTaste AWARD 2014“ konkurse lietuviškas natūralus mineralinis vanduo Tichė pelnė aukščiausią 3 ir 2 auksinių žvaigždučių įvertinimą. Prestižinį konkursą jau dešimtmetį rengia Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (International Taste & Quality Institute įTQi), kurio komisiją sudaro  Europos ir kulinarijos someljė asociacijų nariai bei maisto ekspertai. Vanduo Tichė kaip ir žurnalas “Geras skonis” šiais metais švenčia savo veiklos 15 metų jubiliejų.

GERO SKONIO KLUBAS tai uždarų renginių visuma, kurių metu aktyvūs ir neabejingi supančiai aplinkai, naujų patirčių trokštantys bendraminčiai kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų specialiai jiems paruoštų delikatesų ir prie jų parinktų gėrimų. Pasak žurnalo GERAS SKONIS vyriausiosios redaktorės ir GERO SKONIO KLUBO steigėjos Rasos Ščeponienės, šiame klube siekiama supažindinti visuomenę su geriausiais, įdomiausiais rinkoje esančiais produktais, iš pirmų lūpų išgirsti visą dominančią informaciją, gilinti žinias apie maisto, gėrimų ir vartojimo kultūrą, pažinti skirtingų tautų virtuves, tradicijas.

Renginys vyks: š. m. gegužės 29 d., ketvirtadienį, 18.30 val. - viešbučio „Crown Plaza“ restorane „Horizontas“, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius.

Renginio vedėja – Daiva Tamošiūnaitė.


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną